Românii n-au nevoie de credite mai multe şi mai uşoare, ci de un curs de planning!

Săptămâna viitoare majoritatea vom primi prima de porc.
Odată cu asta, veţi observa şi românismul în acţiune.

"Băi, când intră banii pe card, că vreau să îmi fac nişte planuri?"

"Ce primă mică, ăştia iar îşi bat joc de noi!"

Să o luăm metodic.

Prima e o primă. Ea vine ca o adiţie a salariului. Nu e normal să îţi faci planuri în funcţie de primă. E ca şi cum ai spune că viaţa ta depinde de câştigul de la loto de luna asta. Eu unul, mi-am achitat costul vacanţei de revelion din noiembrie şi probabil nu contează foarte tare cât va fi prima.
Ţin minte acum câţiva ani, prima fusese un salariu. Un salariu întreg! Şi nu, nu eram curvă la stat. Anul următor, surpriză, primă un milion. Dezamăgire totală. Lumea îşi făcuse planuri de Veneţia cu banii aia.
E doar un exemplu.

Pe stradă sunt din ce în ce mai agasat de reclamele lucioase la tot felul de bănci şi băncuţe, toate îmi îndeasă în ochi credite mari şi usoare. După ce se termină băncile cu credite, apar magazinele. Cu de toate. Bătrânii spun că era mai bine pe vremea Împuşcatului, când n-aveau nimic. Cozile imense au fost înlocuite de magazine pline. Unde românul îşi poate face praf creditul. Final şi irevocabil. Că doar de aia l-a luat. Să îşi ia mobil în rate. Sau televizor mare. Sau mai ştiu eu ce minuni.

Românii nu au nevoie de credite. Romanii au nevoie de consultanţi cu biciul în mână.

Gigel, nu o duci prea bine, e cazul să consumi mai puţin şi să munceşti mai mult. Numai aşa vei reuşi în viaţă. Da, lasă berea jos când îţi vorbesc. De fapt, las-o jos de tot. Nu trebuie să bei 3 beri în fiecare seară, ca să uiţi că ai un salariu mizer, o nevastă proastă şi o fiică cu tendinţe de curva haifaiv. Trebuie să pui mâna la muncă. Nu e vina lu’ Băsescu că tu n-ai ce mânca. Dacă faci economie la bere, Libertatea şi ţigări, poate aşa vei ajunge departe. Eventual să nu mai bei în timpul programului. Doar dacă se poate. Dacă vrei tu.

Marcel, lasă dracului creditul pentru a treilea televizor, nu ai nevoie de el. Sau de computer superperformant ca să se joace ăla micu’ (care are 18 ani şi n-a muncit nici o zi în viaţa lui)! Mai puţine distracţii, mai multă muncă! Mai multă muncă, mai mulţi bani!

Costel, copilul tău în vârstă de 8 ani nu are nevoie de mobil, că nu se pierde pe drumul de la şcoală spre casă. Nici fiica ta, nici nevastă-ta care stă acasă, nici tu care lucrezi în fabrică! Ce dracu, v-a fătat pe toţi boieri şi civilizaţi? Pe cine dracu’ sună toată lumea şi cum comunicau oamenii acu’ 20 de ani? Toţi muncitorii, toţi copiii, toţi fomiştii (nu mă înţelegeţi greşit, dacă ai 5 milioane salariu şi ai şi mobil personal, eşti un prost şi un dobitoc şi un fomist şi probabil nu citeşti blogul asta) au mobile, nene! Şi plătesc abonamente şi dacă tot le au, vorbesc la ele, şi aşa se taxează prostia şi fudulia!

Nu v-ar plăcea un asemenea consilier?

Mor pe românii care stau toată noaptea în oraş şi dimineaţa îi vezi cu ochii umflaţi de somn în metrou. Şi când ajung la muncă îşi fac o cafea şi până la doişpe nu fac nimic şi sorb din ea la ţigară şi îşi aduc aminte cum aseară au stat până la 11 în club şi după aia au plecat cu taxiul acasă, chit că au 7 milioane salariu! Come on, când ai salariu de abia poţi ieşi din casă, nu îţi trebuie stat în bar! Îţi trebuie încă un loc de muncă! Ca să nu mai stai cu părinţii până la 30 de ani! Pentru că ştii ce se întâmplă? Agăţi una care e la fel de proastă ca şi tine şi va rezulta un copil la fel de prost, care va avea aceeaşi soartă mizeră. Eventual, vă veţi înghesui toţi 5 într-un apartament de 2 camere şi o să faceţi coadă la părerile de genul "statul nu mă ajută cu nimic". Ca să te ajute, trebuie să fii un membru productiv. Când o freci 5 ore din 8 la muncă, nu eşti productiv. Şi imaginează-ţi că aia care trebuie să îţi construiască ţie casă fac la fel. Sau ăia care trebuie să consume ce produci tu la fel.

Da, sunt rău şi dur.

Dar cred că viaţa nu trebuie lăsată la voia întâmplării. E frumos să te aventurezi, să faci chestii nebuneşti, dar mulţi se trezesc la 30 de ani fără o realizare decentă şi se întreabă pe ce şi-au irosit tinereţea, în timp ce colegii lor cu un dram de inteligenţă deja conduc maşini străine.

Concluzia textului de mai sus e una simplă: nu e nevoie numai de noroc şi de pile ca să reuşeşti în viaţa. Ci de multă muncă, de dedicaţie, de un scop şi de o motivaţie.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. in sfarsit un post interesant si foarte corect ! :D

    00
  2. si iti mai trebuie vointa, suflu si rezistenta… sa stii sa lupti pana la capat…

    00
  3. Waw. Chapeau bas. Clap clap clap. Bine spus, si mai bine gandit. Liberal mic si rau ce eshti. Tu, gloria si viitoru Romaniei. Mai prim-ministrule in devenire…
    .
    // me fondly ciuping you by the cheeks. I mean the front face-placed cheeks, sa nu cream confuzii… :p //

    00
  4. NOU
    #4

    Neah, sa ne intre creditu in sange. Sa vezi atunci organizare…

    00
  5. Oricum, se vede clar cum ne indreptam spre Idiocracy…iti bati gura degeaba pe subiectul asta( ai mai avut cateva posturi pe tema asta)…cine vrea sa faca ceva, face…cine nu, sta si se plange ca seful e rau si nu ii da destul si asteapta sa pice din cer

    00
  6. In sfarsit vad si eu pe cineva care gandeste putin mai „conservator”. O gandire corecta si sanatoasa !

    00
  7. Foarte pertinent punctat.

    Totusi, sunt curios care dintre voi care are un job de birou lucreaza mai mult de 3 ore din 5. Repet, joburi de birou – de la secretara la programator la director.

    00
  8. razi tu razi, dar stai sa vezi cand te-oi suna sa repari ciferele alea de la candidatura…

  9. Postul asta ar putea fi usor un manifest al burgheziei.
    A micii-burghezii, ca aia mare are alt regim.
    In fine. Ascultati-l pe Zoso si munciti pana cadeti lati, daca nu va duce capul de mai mult.
    G.

    00
  10. Zoso, vrei sa fii consilierul meu?:-))

    00
  11. Ok, in mare e un post interesant, insa nu inteleg un lucru: tu zici ceva de genul „Come on, când ai salariu de abia poţi ieşi din casă, nu

    00
  12. oare e chiar asa de greu sa intelegi esenta acestui articol?

    00
  13. Zoso dezlantuit sau metafizica sociala..Ce concluzie trag eu de aici. Zoso va intra in politica. Un fel de Hugo Chavez care modifica fusul orar pentru ca lumea sa munceasca in dragi. Constient ca este un vector de opinie Zoso, incearca o metodologie marxista plus valoarea/ raportata la numarul de unici pe zi. Da…viata nu trebuie lasata la intamplare…
    Zoso daca ai nevoie in ,,reteaua ta de prieteni” de o fana fanatica trimite mail…

    00
  14. @atreidex Ai zis foarte bine, incepusem sa cred ca sunt singur; oricum multi nu suntem :D

    @andaa Ai mancarimi ? :D

    00
  15. bravo

    00
  16. @atreidex good point ! vorba lu’ cioroianu
    ai randament 8 ore, numai DACĂ esti un as poti da soluţii si in timp ce te caci

    adevărul e ca blogul zoso-ului este accesat mult de la birou, este făcut pentru o pauza mica

    00
  17. Concluzia acestor comentarii? Zoso for Prime Minister. Zoso salvarea pentru sculeri matritzeri. Zoso are basca, mutra si viitor de Hugo Chavez.
    .
    On second thought, it really makes sense. Cu o singura conditzie: sa puna ceva shunca pe el, ca prea e slab shi pe omu slab nu-l crede nimeni, cu esceptzia lu Stolojan, da ala nu e om e robot, merge pe baza de ulei de floarea soarelui
    .
    Ne-am dat dracu de viatza…
    .
    ROFL matinal :D

    00
  18. geo, nu asta era intentia acestei insemnari. eu militez pentru munca, nu pentru distractia in timpul programului sau 3 ore de munca pe zi sau „noi o frecam, ca ei oricum ne platesc”, sintagme care se gasesc in multe domenii si unde multi oameni se plang ca o duc rau.

    fluture, pai tu esti cu un picior in groapa, ce iti mai trebuie consilier?

  19. pai da, consilier funerar te vreau :p

    00
  20. Bine zis, verde-n-fata !

    00
  21. la partea cu munca, ai zis bine. la partea cu creditele explicatia mea e urmatoarea. romanul cu salariu mic este atras de rata mica lunara pentru un obiect care ii este inutil (TV imens in garsoniera, computer performant dar folosit la mail/mess, frigider de 2m care e gol) dar nu ia in considerare faptul ca plateste 5 ani pe produsele alea.

    ieri eram la un magazin de computere/papetarie si asteptam ca vanzatoarea sa termine cu o clienta ca sa`i cer si eu un caiet. clienta vroia sa cumpere ceva componente de computer in rate dar angajatorii refuza sa`i completeze declaratia de venit. tragem o concluzie si unde lucra saraca femeie, arata modesta si salariul ei este de 5 mil. ceea ce as vrea eu sa stiu, la 5 milioane, la ce ii servea o placa de baza si o placa video in valoare de 4.750.000 pe care nu le mai putea plati? tocmai a muncit o luna ca sa plateasca niste componente. pt numele lui dumnezeu! intretinerea iarna este 2.5-3 mil !!

    00
  22. zoso, e un post prea bun sa ramana doar pe net.

    Printeaza-l pe hartie in forma de fluturas si imparte-l si la target-ul care nu citeste bloguri.

    ps: si nu mai credeti in publicitatile care spun ca bancile fac reduceri la dobanzi in perioada sarbatorilor de iarna.

    00
  23. In privinta telefonului mobil te inseli!

    Cand am fost in germania am vazut o reclama la telefonie. Un negricios in pielea goala (cu o zreanta in jurul braului) si in talpile goale cara banane pe un bat ce il avea pe umar, batul il tinea cu mana dreapta iar cu stanga vorbea la telefonul mobil. Este foarte adevarat. pretul la telefonia mobila este foarte mic!

    Insa pentru a fi mic ai nevoie de planing, sa stii ce abonament vrei, sa iti schimbi lunar extraoptiunile dupa nevoia de comunicare, sa nu lalai ca prostu la telefon… chestii ce se fac doar cu cap

    00
  24. Pacat ca tot ce ai scris e degeaba. Poate niste fluturasi prin oras ar avea ceva efect, desi, nu, nu cred, we are doomed…

    00
  25. … yeah, or maybe a massive brainwash.

    00
  26. uneori facultatea nu e o solutie, cel putin nu pentru cei care vin si o fac doar pentru ca vor parinti sa o faca si fac din facultate locul de intalnire pentru a pleca la distractie.

    00
  27. Esti sigur ca e un punct de vedere obiectiv?

    00
  28. Foarte corect. Am citit toate comentariile de pana acum. Concluzia mea a ramas la fel.

    Daca un om isi ia trei job-uri, invata sa aprecieze munca si banii si va fi mai reticent in ceea ce priveste risipitul lor. Stiu cazuri de oameni cu 2 joburi (cel putin). Da, mai beau si ei o bere, nu fumeaza, etc. Da, mai fac si o facultate si da, apreciaza munca si banii. De fapt, munca, in special aia de jos, te educa intr-o maniera in care educatia nu reuseste. Si pot sa ma dau exemplu chiar pe mine: am inceput de jos, foarte jos. Am bagat si la santuri si transee. Si m-am decis ca imi place scoala. Si amu is la master. Nu trebuie sa fii geniu ca sa vezi deosebirea dintre tarnacop si pix, vorba aceea de santier: „da cu ascutitul!”. :)

    00
  29. Uite in sfarsit o viziune obiectiva, credeam ca sunt singurul care gandesc asa. Tara asta nu duce lipsa de prosti, asta e clar, dar parca se inmultesc exponential. Problema e ca ai ramas la stadiul de calculator si mobil, dar ce te faci cu verzele care dau juma de salariu rata la cine stie ce masina, sau 3/4 din salariul dar are vila nene…ce conteaza ca e netencuita, ca instalatia de incalzire e la misto, etc. Mai pe scurt, in romania e la moda sa nu ti vezi lungul nasului si extrem de valabila zicala cu capra vecinului. Uite de aia sunt sictirit pe viata.

    00
  30. Din pacate,romanul nostru umbla doar dupa servicii usoare,la care se aplica principiul:”timpul trece,leafa merge”.Apoi,fiecare vrea salariul cat mai mare,si imediar dupa angajare,cu cresteri rapide de salariu si prime colosale,fara sa se gandeasca daca muncesc pe masura.
    Si toti se mira de ce se castiga putin in Romania.

    00
  31. Good, good point of view! Perioada consumista de kkt, de parca iti procura vreun fel de fericire sufleteasca indelungata un tv mai mare, un frigider cu nush ce ecran lcd, mobila kitch, masina nu stiu de care si cu ce dotari in rate, leasing, ma-sa pe gheata…. Urasc creditele si viata in rate… Ma multumesc cu lucrurile simple, foarte utile si gasesc satisfactii in alte chestii. Mi-ar placea sa am mai multi bani pentru a calatori, atat!

    00
  32. Nu credeam ca stii sa scrii in maniera asta despre niste chestiuni- sa le spunem- delicate. M-am inselat in privinta capacitatilor tale scriitoricesti! Dar tot nu te votez la cel mai sexi blogger! :P :))

    00
  33. Nu mi se pare ca esti rau si dur, dimpotriva , chiar foarte ok la faza asta insa faza cu mobilul este subiectiva. Daca ai un salariu de 5 milioane, poate vrei mai mult si pentru asta iti faci o groaza de contacte…sau te duci pe la o groaza de interviuri. Cum te gasesc aia? Ca acasa nu e nimeni. Deci un mobil ar fi o investitie ok. Ma scuzi daca sunt obraznic, dar postul asta pentru mine nu e ceva nou, tot timpul m-am ghidat dupa aceasta filozofie….desi uneori ar fi frumos sa plec mai devreme de 9 de la servici.

    00
  34. 00
  35. =)) … super tare :))))))) Cred ca e primul post pe care il citesc pe blog-ul asta :))), aia cu consilierii a fost beton =)) :). Si comentariile sunt ok :))))

    totusi, referitor la ce a zis Voltron, exista si oameni care lucreaza si 9 ore din 8 la birou, de ce fac asta? din pasiune si placere. Atunci cand lucrezi intr-un domeniu care iti place, de multe ori uiti sa mai pleci acasa, si mai ales cand esti direct raspunzator de rezultatele muncii tale.

    oricum, bun post-ul, un punct de vedere destul de bun :) poate putin exagerat la faza cu mobilul, dar stiti, exista si mobil cu cartela pre-pay :) nu tre` sa platesti abonamentul ala in fiecare zi. Eu am cartela de cativa ani buni, cat platesc atat vorbesc, am o luna mai nasoala… imi calculez prioritatile financiare si apoi ma gandesc si la telefon :).

    Gata, am plecat si eu acasa, :)) ca mi s-a facut foame si m-am saturat sa tot comand pizza la birou.

    Baftha!:)

    00
  36. lilisor, nu contam oricum pe votul tau. lasa ca m-a votat bruta mica.

  37. glasses anyone?

    00
  38. eu n-am nicio problema daca unii nu muncesc si se plang ca n-au bani. poate ca eu muncesc si 12 ore (si chiar muncesc in orele astea), de multe ori din pasiune, placere, perfectionism si ambitie – pentru ca suplimentarele nu imi sunt platite iar salariul e de aproximativ 5milioane x o cifra mai mica de 5. poate ca defectul meu in treaba asta e ca nu caut ceva mai bine platit, daca tot muncesc ca si cand as fi mai bine platit. dar toate astea nu ma fac sa simt nevoia sa tin predici, dupa unii chavez-iste, dupa altii conservatoare. fiecare cu a lui.

    00
  39. Da. Intr-adevar… foarte tare postul! Numai ca vezi tu… daca cei care trebuie (carora spui ca li te adresezi tu) ar fi fost vreodata in stare sa faca ce spui, Romania nu ar fi aratat asa. Ok – pe de o parte asa e – totul porneste de la fiecare om sa isi calculeze viata in asa fel sa nu o faca praf si dup-aia sa planga k un idiot, dar pestele tot de la cap se impute. Scuze cu „si politicienii fura si nu fac nimic” nu e prea valida, dar uite ca tine pentru cei mai multi. Oricum… cert este ca mitul cu „romanii fara bani” incepe sa cada. Cel putin in Bucuresti, nu prea se mai pune problema. Se pune doar problema unei opulente marlanesti manifestate pe obiecte supericiale ca un mobil sau o pereche de blugi „originari”.

    Ar trebui sa mai scrii chestii d-astea. :)

    00
  40. Bravo zoso unu din cele mai bune posturi pe care le-am citit pana acum. La mai multe!

    00
  41. Nu ma laud si nici nu consider ca sunt un erou. Lucrez in doua locuri. Imi place sa traiesc bine, iar asta nu se face pe bani putini. Mai trag de colo, mai trag de colo si o scot la capat. Nu ma pricep la multe lucruri. Asa ca am tras tare pe ce stia, mi-am luat o slujba de redactor la GSP, mai sunt si DJ intr-un club, nu scot mult, dar cu siguranta e mai mult decat daca stateam acasa. In meseria de DJ de club, mari satisfactii profesionale nu pot avea. Lumea se simte bine, se distreaza, e atmosfera frumoasa cand bag eu muzica, lume multa, vanzare la bar, patroni multumiti, clienti multumiti, dar cam atat. Ca redactor la GSP, probabil in timp o sa mai avansez, dar stiu ca mare lucru iar nu pot obtine. Asa ca pun in practica tot ce invat in acest timp si imi pregatesc lansarea cu o afacere proprie. Probabil voi face si un imprumut la o banca ca sa-mi pot finanta afacerea. Sper (si din calcule reiese ca nu am cum sa dau gres) ca o sa fie una profitabila. Nu o sa iasa, voi incerca altceva. Nu vreau sa ajung la 30 de ani si locuiesc in continuare intr-o mansarda unde nu am caldura, nu am conditii si eventual sa mai muncesc si pe rupte. Prefer sa trag tare acum si in cativa ani sa pot spune „da, nu am avut timp pentru mine acum 10 ani, nu am facut aia, nu am facut aia, dar acum pot sa fac de 10 ori mai mult”.

    Iar ca un sfat daca imi permiteti, bagati mare pe net. Aici se va dezvolta tot.

    00
  42. Maddy a scris pe 14 Decembrie 2007, 11:33 am

    (la partea cu munca, ai zis bine. la partea cu creditele explicatia mea e urmatoarea. romanul cu salariu mic este atras de rata mica lunara pentru un obiect care ii este inutil (TV imens in garsoniera, computer performant dar folosit la mail/mess, frigider de 2m care e gol) dar nu ia in considerare faptul ca plateste 5 ani pe produsele alea.

    ieri eram la un magazin de computere/papetarie si asteptam ca vanzatoarea sa termine cu o clienta ca sa`i cer si eu un caiet. clienta vroia sa cumpere ceva componente de computer in rate dar angajatorii refuza sa`i completeze declaratia de venit. tragem o concluzie si unde lucra saraca femeie, arata modesta si salariul ei este de 5 mil. ceea ce as vrea eu sa stiu, la 5 milioane, la ce ii servea o placa de baza si o placa video in valoare de 4.750.000 pe care nu le mai putea plati? tocmai a muncit o luna ca sa plateasca niste componente. pt numele lui dumnezeu! intretinerea iarna este 2.5-3 mil !!)

    draga eu in cartea de munca am 5.600.000 asta nu inseamna ca sunt un surac de ce…CA IN MANA IAU 20 DE MIL. ca sa nu zic alte luni de 26-27 de mil.
    oameni buni suntem in 2007 mileniul 3 tehnologia a avansat extraordinar de mult daca v-as spune acum hai sa traim ca in 85′ cati de aici ati fii de acord,nu e chiar asa cum ziceti voi vb. de ala si de ala cu tel. cu tv., eee si mai tare io vreau sa-mi fac credit de 10.000 de euro sa-mi iau bmw sh de basini si sa ma distrez,de asta ce mai ziceti:)) si chiar vreau sa fac asta nu e gluma ati iesit si voi sa vedetzi cum se traieste occidental canci nu stiti decat o bere la colt si chitrosenie daia crancena auzi sa nu bei bere iti dai seama ce economisesti 3-4 ron pe zi:))))

    00
  43. Voltron a scris pe 13 Decembrie 2007, 11:27 pm

    Foarte pertinent punctat.

    Totusi, sunt curios care dintre voi care are un job de birou lucreaza mai mult de 3 ore din 5. Repet, joburi de birou – de la secretara la programator la director.

    Uite că eu am. Uite că eu am job de birou, scheduled breaks, fixed lunch hour şi sunt taxat la secundă (da, la secundă) de un sistem computerizat. Şi muncesc de mă ia dracu.
    Deci da, se poate.
    Şi da, am credit la un sistem superperformant.
    Şi nu, nu ies

    00
  44. foarte prost postu… asta n e planning.. e sa fi sclav.. nu bei o bere.. nu mananci bine… ce are daca mananc toata viata ceapa si oua… si sa nu ies nicaieri…. mori pe la vreo 40-50 de ani… doar daca vrei sa faci economii… in lok sa iti cumperi un pateu fara E`uri.. iti iei unu plin cu E`uri …in lok sa iti cumperi nishte frukte ptr ca in afara gustului placut ne mai tine si mai sanatosi..
    degeaba esti dur si rau..daca tu nu vezi nimik placut in viata.. ca sa numai zic vad ca ai PC si internet .. cel mai bine sa poti sa produce mai mult decat consumi.. consuma creshte mereu.. asa ca tre sa ai grija sa iti cresti si productia:)

    00
  45. Amin!

    00
  46. Probabil va incepe al treilea si ultimul razboi mondial in cativa ani, omenirea va ajunge la cateva milioane de suflete. Cu greu, cu mare greutate, specialistii ascunsi prin bunkere de guvernele marilor puteri vor pune internetul pe picioare. O mare sala cu calculatoare, momentul a venit:
    3,2,1, cineva trage in jos de o maneta, cateva palpairi la curent si calculatoarele se lumineaza ca raiul, GOOGLE reapare pe ecran. Lumea aplauda, tipa, unii cad in genunchi plangand de emotie, in ultimii 10 ani de razboi crunt nu s-a mai vazut asa ceva. Blogurile merg, dar comentatorii sunt morti cu totii, specialistii in pauza de cafea le raspund mortilor, vechile discutii se anima, unii preiau nick-urile altora care nu mai sunt.
    „Zoso” e acum un batran electrician, de adevaratul zoso nu mai stie nimeni nimic. Camionagiu a murit la primul val de drone

    00
  47. @Razna: Distractia se plateste. Ca sa te distrezi ai nevoie de niste bani pe care ii obtii muncind. Daca nu ii ai muncesti pana ii ai. Daca nu muncesti nu ai dreptul sa te plangi. Traiesti in societate. Astea is regulile, asta e schimbul. Daca nu esti de acord du-te in salbaticie sau accepti sa traiesti modest pentru ca nu muncesti.

    Plus ca munca e motorul economiei. Daca lumea si-ar face treaba nu am mai fi in situatia asta. Daca tu te duci la job si freci buha contribui la pierderi, la fel ca altii ca tine si uite asa se aduna problemele. Si ocupi un post pe care poate altul l-ar merita mai mult pentru ca s-ar stradui.

    Si cine zice ca munca nu poate fi distractiva. De multe ori ai mari satisfactii dupa ce stii ca ai facut o treaba buna si ai contribuit cu ceva constructiv.

    De asemenea nimeni nu zice ca trebuie sa mananci numai ceapa si oua. Dar daca doar asta iti permiti dupa munca pe care o prestezi inseamna ori ca nu poti mai mult de atat, ori ca trebuie sa incerci mai tare sa-ti gasesti altceva. Iar cei care muncesc mult si tot au bani putini o sa se descurce pana la urma. Foarte rar intalnesti un om valoros care sa nu se redreseze.

    Nu zic ca nu-i o tara de mizerie in care toate merg anapoda. Dar foarte multi din cei care se plang nu au dreptul pentru ca sunt lenesi si comozi si de ce sa se strofoace ei daca tot e salariul de rahat? Daca ocupi postul ala ai datoria sa storci maximul din el pt ca cu siguranta exista altcineva care ar face asta.

    Cum zice zicala „Arbeit macht frei”.

    00
  48. raspunzi unui comentariu din 2008 :)

  49. NOU
    #49

    Românii au nevoie de educație, într-adevăr. Și chestia tare e că deja se întâmplă și asta, pentru cine are urechi să audă și voință să facă ceva: găsiți aici, în 16 noiembrie, când Burcash vine chiar la București – https://burcash.ro/evenimente/

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube