fratilor, am învins birocraţia!!!

În Bucureşti, în România, în 2007, în 2 ore mi-am făcut paşaport! Incredibil! Sunt extaziat! Am învins birocraţia!!!

romania, personal

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. cu sau fara spaga? ca si inainte sa se dea drumul la eu doar cu CI cand se astepta si 3 – 4 sapt pt pasaport puteai sa il scoti in cateva ore daca cunosteai pe cine trebuie.

    00
  2. Nu se da nici o spaga… atat dureaza sa-ti faci pasaport „la urgenta”… costa 200 de lei si intr-o ora il ai…

    00
  3. La fel si la Oradea, pasaportul, permisul de conducere in 2 ore, si multe alte facilităţi in timp foarte scurt :) cazierul, achitat taxe, in maxim 3 minute :D
    Măcar atâta, că in trafic tot coada e…
    A, şi in legatura cu şpaga, mai nou au pus panou deasupra giseului, „nu primim atenţii” :lol:

    00
  4. bravo domnu, eu mi-am preschimbat permisul de conducere in 3 minute. 1,5 min adus acte si facut poza, 1,5 min ridicat permisul. Fara coada.

    00
  5. marturiseste, ai dat spaga? :))

    00
  6. insist sa cred k era doar o coincidentza..plus k nr pasapoartelor a scazut…iar 2 ore e totusi mult…so …iti inteleg entuziasmul…dar e doar o iluzie optica

    00
  7. Probabil cu taxa de urgenta, desi stiam ca se rezolva in 24 de ore.
    Felicitari :D

    00
  8. sau..multumesc doamne ptr ajutor:P

    00
  9. Si eu am patit la fel in Brasov, in urma cu 2 luni. Intr-o pauza de masa mi-am platit toate taxele (la un singur ghiseu, fara coada, which was cool) si mi-am depus actele, iar ziua urmatoare, in 5 minute mi-am luat pasaportul. N-am dat spaga, doar o taxa de urgenta, de 100 de RON.
    In schimb, am auzit ca daca vrei sa iti schimbi buletinul, ai de stat la coada vreo 2 zile.

    00
  10. ce dracu, io mi-am facut in juma de ora ;) nimic mai mult. si fara nici o atentie, la program la poza la luat

    00
  11. Eu in Moldova miam facut buletin timp de 5 minute! :)

    00
  12. Inseamna ori ca ai avut pe cineva in interior , ori ai contribuit cu ceva la bugetul de Sarbatori al functionarilor…

    00
  13. Eu n-as da bani ca sa-mi iau pasaportul mai repede. As astepta atat cat e nevoie, pentru ca atunci cand fug din tara sa ma bucur si mai abitir de realizarea mea extraordinara.

    Acum, sa fiu si un pic serios… Mie mi s-a facut rusine cand am fost sa-mi fac pasaportul. Tot la urgenta. Mi-a fost rusine pentru ca desteptii de politisti de la biroul respectiv s-au purtat cu mine de parca eram cine stie ce persoana sus-pusa fata de care aveau datorii, sau careia tineau mortis sa-i faca niste favoruri, ca de, nu stii cand ai nevoie, nu-i asa?

    M-au bagat pe o usa cu onoruri, la doi pasi de gloata de oameni care asteptau la coada pentru acelasi lucru. Pun pariu ca niciunul dintre aia nu s-a gandit ca am platit 200 de lei pentru buletinul ala. Se uitau la mine carnivor, si parca-i auzeam gandind „ai pile, a? tuzmamata de nenorocit”. Si asta din cauza politistilor alora tembeli, care se mai credeau inca in anii `90, cand plecau acasa cu buzunarele burdusite de Kent-uri si pungi de cafea.

    00
  14. He, he, daca iesi din Europa o sa recuperezi din plin orele alea castigate la facutul pasaportului. Stiu eu niste adevarati la Ambasada SUA care o sa aiba grija sa apreciezi „realizarea” ca ti-ai luat viza de SUA.

    00
  15. „Ad spagam”… Altfel e practic imposibil. E interesant oricum de observat ca indiferent de mijloace, ti-ai atins scopul. Deci in batalia asta, Birocratia din Romania a pierdut… Asteptam sa iti adjudeci si Razboiul…. Multa bafta!

    00
  16. Ehe, asta a fost simplu. Iti doresc sa ai aceeasi bafta si la viza pentru state, sa nu dai de un functionar tampit care sa ti-o refuze ca nu-i place moaca ta.
    Si asta nu e tot. Dupa ce ai ajuns in State sper sa ai aceeasi bafta si cu TSA-ul (transport security agency) si sa nu ai parte de vreun cavity search… sau mai rau (sunt SERIOS :| ). La fel si la plecarea de acolo.
    Cum spuneam: muuulta bafta.
    G.

    00
  17. Si unde vrei sa pleci cu noul pasaport de-ti trebuia asa urgent ? In UE merge si cu buletin.

    00
  18. *applause.mp3*

    indiferent daca a fost la urgente sau nu :D

    00
  19. in regim normal dureaza 10 zile
    in regim de urgenta dureaza 2 ore. taxa e de 1 milion
    imi trebuie pentru

  20. USA, Canada, out-of-Europe? Unde zici ca…..?

    00
  21. Ce sa mai spun… calatorie placuta. Sau vacanta placuta?

    00
  22. cand o sa se termine cu birocratia la administratiile fiscale, atunci sa va bucurati. cand o sa depuna toata lumea declaratiile pe net

    00
  23. Eeehee, norocosule… eu am stat azi 2 ore sa ridic niste bani de la BCR. Plus plimbare prin ploaie intre diverse sucursale, ca asa-i in tenis. ;-)

    00
  24. Zoso esti in urma cu trendul emigratiei romanesti. Cererea de pasapoarte a scazut muult de cand toti romanii pot iesi in europa numai pe baza de buletin. S-au dus cozile la pasapoarte.

    cine mai da spaga pentru pasaport ori e prost ori cascat care s-a trezit in ceasul al 13-lea ca trebuie neaparat sa plece in patagonia in 5 minute si n-are pe ce sa-si lipeasca viza.

    00
  25. NOU
    #25

    sa iei viza de SUA.mie mi-au dat-o in octombrie pentru 10 ani!fara spaga si pile.

    00
  26. Acum doi ani si ceva (septembrie 2005), Bucuresti:
    – pasaport luat in juma’ de ora de munca efectiva – rescris cererea pentru motivarea urgentei, depus actele (25 min), ridicat pasaport (5 min). In fine, cu un interval de vreo 5 zile lucratoare intre cele doua, negociat cu tipa tanara, draguta si politicoasa de la ghiseu. Era in perioada cand se scosese taxa de urgenta si fiecare cerere trebuia aprobata individual de sefu’ lor. Spaga: zero lei. Pile: zero.
    – permis luat in 3 ore – doua ore de stat la coada, cinci minute facut poze & stuff, o ora de stat la coada la ridicat. Spaga: zero. Pile: zero.

    Acum trei luni, Cehia:
    – inmatriculat masina: 20 de minute. Coada: zero. Spaga: zero. Pile: zero. Singura problema – limba.

    Concluzie: mai avem mult pana departe.

    00
  27. []Conform acestui articol publicat de Zoso pe blog, se pare ca se poate si in Romania… […]

    00
  28. inca se mai cere pasaportul la granitza cu ungaria.
    verificat acum 2 saptamini. vamesi romani + vamesi ungari
    la granitza dintre ungaria si austria se intimpla la fel, in special la vamesii unguri

    00
  29. Apropo de granita cu Ungaria…venind azi de la Szeged la granita la Cenad (atentie!! chiar in vamă) am luat un radar. Cica limita in vamă e 20 la ora. Amenda 20000 de forinti sau…intelegeti voi…

    00
  30. Intrebare: pasaportul e modelul nou (cu cip, amprenta, etc) sau vechiul model (usor de falsificat) ?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube