cresc salariile? scad impozitele?

Ştirile astea nu le auziţi, nu? Şi ştiţi de ce? Pentru că noi, plătitorii de taxe, suntem la muncă, n-avem timp şi energie să protestăm pe la guvern sau pe cine ştie unde, noi muncim…

Eu propun ca de fiecare dată când cresc pensiile, să îmi dea un pensionar acasă să îl pun să îmi spele geamurile sau să dea cu aspiratorul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. pensionarii sunt platiti pentru cei 30-40 de ani de munca, pensiile necrescand in acelasi ritm cu inflatia sau cu salariile in ultimii 17 ani.

    deci daca i se da unui pensionar 30% mai mult, e ca i se cuvine aceasta actualizare (si nu marire!).

    in concluzie, zoso, esti prost.

    00
  2. Parerea mea e ca daca incep sa mareasca pensiile nu pot decat sa faca un bine. Adica nah, noi astia tineri care inca nu suntem la pensie (mai avem destul – hehe), avem la dispozitie si alte modalitati de a ne castiga banii la pensie. Avem pensii private de exemplu. S’apai mi se pare normal ca un om care a muncit ani de zile in te-miri-ce-domeniu sa castige macar cat sa traiasca decent. Asta vrem de fapt, nu ? Decenta.

    00
  3. buna aia cu „ani de munca”
    de aia o ducem asa de bine acum…

  4. probabil tot din cauza lucrului excesiv nu realizezi ca cei care`ar treubi sa`ti spele geamurile sunt toti cei care azi „muncesc din greu” fara sa dea un sfantz la stat, nu amaratii care`au dus greul o viata intreaga[nu ma refer aici la cei din interne/armata/etc pensionati la 45 de ani cu pensii obraznice si zeci de salarii compensatorii]. si toate astea, sub privirile admiratoare ale noastre, prostilor, care ne limitam la: fuge mintea la baiatu, se descurca!

    00
  5. koma, aia e alta discutia. de obicei, se intampla ca patronul sa zica „iti dai 5 milioane la negru sau 4 milioane cu carte de munca”. si tinaru e grabit si nestiutor si accepta.

  6. Eu as avea nevoie pentru sifoane si mers la piata!

    00
  7. Eu stau si ma intreb: chiar n-ai in familie un pensionar? Sau esti pur si simplu singur pe lume? Da, sunt oameni care nu merita lefurile sau pensiile pe care le au acum. Dar sa stii ca majoritatea chiar nu au din ce sa traiasca. Fa si tu un mic calcul cat costa niste medicamente, intretinerea, curentul si mancarea pe o luna si vezi daca ajungi cumva la pensia medie la nivel de tara.

    Ca sa nu mai pomenesc de pensiile agricultorilor. Care sunt extrem de mici.

    00
  8. Gicu are dreptate!Gicu are intotdeauna dreptate…E un drept nu o favoareVai de capul tarii care nu are grija de batranii ei!Nu ai decat sa-ti foloseasti pt sifoane si celelalte glumite proprii batranii,care te-au cam lasat de izbeliste sau nu s-a prins nimic de tine!Iar pt cei tineri cu salar minim pe cartea de munca exista varianta pensiilor private optionale(cam 3 pachete de tigari pe luna)si nu veti sta cu mana intinsa pe la neamuri si oficiali

    00
  9. am. are pensie de agricultor. 2 milioane. nu mai fac calcule.

  10. Esti cam nesimtit. Gerofob.

    00
  11. Lasa ca ai sa fii tu la pensie si sper sa nu uiti ce ai scris aici, haha, da probabil ca unu ca tine o sa zica ca nui asa si ca niciodata … etc. Am vazut prea multi destepti ca tine si mie sila, zau

    00
  12. aveam pretentii..

    00
  13. hai sa analizam situatia nitzelush.

    Deci (pt ca in Ro e bine sa incepi cu deci) in istoria moderna a noastra, economia de piatza s-a infiintzat in teorie in 1989. Si asa am stiut si noi ce e aia inflatie, ajustari, cost de viatza si uite asa se explica cum un angajat IT facea 250 usede in 1990( altii doar o puneau de un blug levis) si acu fac 1250. Pensiile nu au crescut cu acelash procentaj.

    Acu ce a fost inainte de 1989? Pai prindeai un salariu si cam aia era, erau cresteri pe ici si pe colo dar nesimnificative si cum costul vietzii oscila intre parametrii cunoscuti (erau sa zicem constanti..merdeneaua cu branza nu a fost niciodata afectata de costul cresterii lactatelor, daca imi aduc eu bine aminte).

    Asa ca dpdv moral , o ajustare a pensiilor e normala. Si cine intervine? Pai intervine statul pt ca daca nu ar interveni i-ar costa in realitate mai mult.
    Totusi ma intreb pina cind o sa mai fie impozitele tinute asa jos…Ca la un moment dat surubul se va strange.

    00
  14. stii ce nu pricep zoso.. ca ai un patron cunoscut pt datoriile enorme la bugetul statului.. nu stiu cum e acum situatia… si tu injuri pensionarii ca cer bani.. pai uite din cauza jegurilor cum e patronul tau nu sint bani si pt pensionari

    00
  15. nu mai are mah datorii de vreo 3 ani.

  16. @HABEEB: si daca ar avea a cui e vina ? E treaba statului sa-si ia impozitele, nu a patronului sa le dea. Parerea mea.
    @Jeleu: Din punct de vedere moral, PIB-ul Romaniei este mai mare decat ala de dinainte de 89 cu mai putin de jumatate din angajati. Sa nu mai spunem ca probabil era cu mult mai mic decat era declarat. Deci, in principiu, se muncea de cel putin 2 ori mai putin.
    In alta ordine de idei avand in vedere ca salariati/pensionari este aproape 1, inseamna ca sunt prea multi pensionari. Care sunt platiti aiurea de catre cei care muncesc. Si care prefer sa o frece acasa, decat sa munceasca.

    00
  17. bre Combo, sau poate sint prea putin salariatzi :)
    Io unul nu imi explic, cum in toiul zilei, arterele , molurile si magazinele di Bucale , deh hai si terasele, sint pline. Si nu de studenti bre, ca pe aia ii inteleg doar am fost si io in pielea lor, ci de tineri care ar trebui sa munceasca frate nu sa o frece la rece la un cico.
    Io nu am vazut in alt loc asa ceva. Nici macar la New York, unde sint turisti bereket, nu e asa ceva. Acolo e forfota..acilea e altceva.
    Deci, daca nu a fost clar, esantionu despre care vorbesc e cel reprezentat de professionals nu de sculeri matritzeri si vidanjori sau debarasatori resturi menajere…Aia pla mea nu au invatzat , isi merita soarta.
    Da ailalti care au tras si care prin prisma profesiei trebeaia sa aiba o pensie decenta, nu are, si aia trebe ajutatzi. Zic io.

    00
  18. Jeleu are dreptate.. am avut onoarea sa merg prin bucuresti pe jos si cu masina la ore la care orice capitala e moarta din punct de vedere a traficului.. adica sa fie zero masini si zero pietoni.. la noi e plin.. indiferent de zi/ora magheru/victoriei/titulescu/mihai bravu/stefan cel mare/etc… sint pline ochi de masini.. da`o in pla mea de treaba dar nu cred ca totzi oamenii sint angajati ca soferi in orasul asta de kkt

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.