franţuzoaicele şi revistele de damă

Paris. 2007. Cobor la metrou, bag biletul şi mă strecor prin uşa de acces. La ei e puţin altfel, pe lângă „rotorul” ăla mai au şi o usa batantă pe care o împingi (o poză neclară vedeţi aici). M-am întors, m-am mai uitat o dată la mecanism şi am mers mai departe. Uşa aia prin care treci e destul de îngustă. Mă gândeam că jumatate din româncele trecute de 35 de ani ar fi putut trece cu greu prin ea. Apoi m-am uitat în jur. Într-o săptămână am văzut 2 frantuzoaice plinute. Şi cand spun plinute, mă refer la 10-20kg în pus, nu ca la noi, cu 120kg la bord şi cu 5 mese pe zi.

Francezii fac sport, mănâncă sănătos, au grijă la siluetă. Românii sunt supraponderali şi nici nu le pasă. Au tot felul de scuze pentru asta, uitand să pună acolo, la loc de cinste, lenea.

Să revenim însă la scroaf oile noastre.

Azi, coincidenţă, tot în metrou, dar al nostru. O domnişoară pe la 25-27 de ani, cu cusăturile blugilor, mărime mare, care stăteau să pleznească, răsfoia revista Glamour. Ajunge la o reclama la lenjerie intimă, unde o domnişoară moderată ca greutate, se zbenguia într-un sutienaş sexi şi nişte chiloţei clasici.

Madmoazela noastră se opreşte un pic, se uită, trage o grimasă şi merge mai departe, cu colăceii de şunculiţă uşor ascunşi între pantaloni şi bluziţa deasupra buricului.

Ştiu, societatea a instaurat la sfârşitul anilor ’60 un model de siluetă, şi vai, opresiunea slabelor asupra celor cu câteva (zeci) de kilograme în plus. Şi bărbaţii, ei sunt cei mai răi, ei vor doar slabe, ce să fac dacă nu pot să slăbesc…pauză de mâncat 2 ciocolate…aşa sunt eu.

Revistele feminine din România sunt în faliment, pentru că cititoarele nu se regăsesc în modelele din interior. Nici în sfaturile triste („vai, cum să pun eu gura pe ea?„), nici în fomeile de succes (Mihaela Radulescu a supt mult până să ajungă la unul cu destui bani), nici în imaginea femeii libere şi independente, care câştigă bani şi face ce vrea ea.

Femeile nu vor egalitate. Femeile vor să muncească cât vor/pot şi să fie plătite la fel ca bărbaţii. Sunt ca nişte copii mici, care ştiu că au/vor doar drepturi, nu şi îndatoriri. Ai dreptul la educaţie, depinde doar de tine dacă vrei să înveţi! Ai dreptul la muncă, depinde doar de tine ce vrei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. francezii fac jogging in centru fara sa se holbeze ciobanii la ei si merg pe bicicleta in costum
    noi ne luam meniul cel mai mare de la mcdonald;s si bem 4l de bere la un meci

    00
  2. in general, nu e bine sa generalizezi :))

    00
  3. Da, e de ajuns sa intri intr-un supermarket de la noi ca sa vezi ce natie trista suntem…

    00
  4. sa vedem acum cate fete o sa te faca acum misogin :P
    insa ultima parte din articol e total adevarata :)

    00
  5. nu stiu daca vorbesc in numele „fetelor” (don’t care, actually ;), dar eu am ajuns sa-l ignor pe zoso de fiecare data cand o da in generalizari de genul asta care nu ii fac deloc cinste ;)

    00
  6. „Francezii fac sport, mănâncă sănătos, au grijă la siluetă”. :)))))

    00
  7. eee, toate astea sunt degeaba daca nu dam vina un pic si pe stat. La noi, de cate ori apare o problema, se gaseste si unul care sa dea vina pe stat sau pe guvern.

    „Da’ guvernul de ce nu ne ajuta?” and so on.

    Si in plus, trebuie sa recunoastem ca nu avem nici bani sa mancam sanatos.

    00
  8. supermarketurile sunt pline la orice ora , majoritatea cumpara ca la en-gros , uneori chiar ma gandesc cand ii vad pe unii cu ditamai cosul de mancare ce da pe dinafara unde naiba o sa pastreze atata mancare , si cat naiba poti manca , nu li se face rau sa manance incontinuu ?! noi suntem aia cu proviziile , 50 de ani de comunism ne-au marcat rau , se anunta la televizor canicula nu mai gasesti apa in nici un magazin ca si-au facut unii stocuri pentru 3 ani , se anunta ca se scumpeste carnea , a doua zi nu mai vezi farama de carne pe rafturi samd, suntem o natie foarte ciudata , si asa vom ramane mereu .. iar despre obeze multa m..ue ca poate mai slabesc asa

    00
  9. de aia se gasesc din ce in ce mai putini barbati sub 30 de ani fara burta.
    mama lor de programatori :D

    00
  10. zuza, love u back

  11. Am vazut destule femei supraponderate si la francezi. Cum a spus Cosmin nu e bine sa generalizezi. Fiecare natie cu problemele ei. La noi problema e ca nu suntem educati pentru un mod de viata sanatos. Nu suntem incurajati in acest sens si e valabil si pentru barbati, nu numai pentru femei. Numai ca femeile sunt luate ca etalon, barbatii nu. Nu spun ca esti misogin, desi ai fost foarte vehement in privinta noastra, pentru ca nici mie nu imi place sa vad femei supraponderale care isi etaleaza „strident” corpul pe strada.

    00
  12. Intr-o saptamana cat am stat in Austria, am ramas surprins ca n-am vazut decat o singura tipa grasa. Si nici aia nu era grasa in sensul romanesc al cuvantului. Majoritatea tipelor de acolo parca fac sport zilnic, iar burta nu e la moda ca si la noi.

    Ca tot vorbea cineva de supermarketuri, acolo toate se inchid la ora 6 cel tarziu, iar in restaurante poti sa mananci si macare adevarata la preturi rezonabile.

    00
  13. Radule taica, n-ai decat sa mananci pana borasti circular si sa bei pana-ti face burdihanul poc! ma deranjezi doar daca dupa ce te imbeti bagi maneaua destul de tare incat s-o aud si eu sau daca, gras ca un porc, iesi in ulita si puti tot ca porcu ala! atunci ma deranjezi si ori chem Politia, ori iti sparg eu ratul porcin! hai pa

    00
  14. Mie frantuzoaicele mi s-au parut destul de naspa (ca sa nu zic foarte)
    E adevarat, stiu sa se ingrijieasca si sa fie cochete, dar daca romancele nu ar fi atat de proaste si ieftine si necivilizate, cum sunt majoritatea nici nu ar sta la discutii cu frantuzoaicele, pur si simplu la frumusete by-default suntem muuult deasupra lor.
    Oricum, cred ca in 10-15 ani si la noi va fi altfel, deja lucrurile se schimba.

    00
  15. asta asa e. romancele sunt frumoase, dar nu stiu sa se ingrijeasca.

  16. asta cu egalitatea imi aduce aminte de o discutie pe la academia de politie, cand o doamna ofiter (ceva rang inalt), frustrata de stat toata viata numai intre bancuri porcoase si misoginisme, in feminismul ei, a vrut „egalitate pentru femei la admiterea la academie” ca erau/mai sunt doar un numar limitat din locuri care pot fi ocupate de purtatoarele de sex frumos.

    s-a linistit repejor cand sa pus doar un barem la probele sportive pentru toata lumea, si au intrat doua inse carecu greu le treceai cu 2 la CNP.

    in rest… obezofilii ar duce-o bine. sunt multe femei.. „voinice”

    00
  17. ba stiu ele foarte bine: ajung 3 toale de la mango, pantofi de la zara si gata. restul sunt detalii. e suficient sa porti ceva similar si sa iti fluturi zonele pufoase prin mall, la o .. „salata”

    00
  18. Radu, ma fute grija ce faci tu doar atunci cand ma lovesc de tine. Nu pt ca bei 4l de bere, ci pentru ca te impleticesti si te lovesti de mine pe strada. Pentru ca mi se face scarba cand te vad la mare in nesimtirea ta cum nu ti-e rusine sa te dezbraci in slip. Pentru ca trebuie sa fac un efort in metrou sau pe strada ca sa te ocolesc, pentru ca futi liftul in fiecare zi sa te urci la etajul 2 sau 3. Ca doar faci ce vrei.
    Am scris la persoana a 2-a, scuza-ma, dar generalizez.

    00
  19. moxx:”noi ne luam meniul cel mai mare de la mcdonald;s si bem 4l de bere la un meci”

    Daca vreau sa mananc 2 meniuri family kfc, singur, le mananc, ca asa vreau eu.
    Daca vreau sa beau 4l de bere, ii beau, ca eu ma imbat nu tu.
    In ultimul timp va cam fute grija ce face altu. Atata timp cat nu te deranjez, de ce tii neaprat sa ma calci pe sireturi?

    00
  20. ki: aia nu`i bun gust neaparat.
    Majoritatea romancelor isi cumpara tot felul de oribilitati (si mai dau si o caruta de bani pe ele) desi le vin prost pentru ca asa au vazut ele la cutare si doar ca sunt de firma.
    In Franta nu e asa, lumea nu e deloc frustrata ca nu poarta `ultima colectie` sau ceva `de firma ultra-cunoscuta`.
    Oamenii de acolo au scapat demult de dorinta de a epata faptul ca au mai multi bani decat altii prin haine scumpe, telefoane foarte scumpe (din ale caror facilitati stiu sa utilizeze doar vorbitul si sms`ul eventual), masini scumpe, etc

    00
  21. Las’ sa fie multe grase!!! Scade concurenta!! Si nu fiti sunteti ipocrite, dragi slabe, creste inima in voi cand mai vedeti o grasa pe strada si va ganditi ca voi nu sunteti asa.
    Cat despre lipsa de educatie in domeniul sanatatii si cel alimentar… nu e nici o diferenta majora intre barbati si femei. Doar ca de la o femeie se asteapta mult mai mult in ceea ce priveste aspectul.

    00
  22. Cu parere de rau trebuie sa spun ca ai dreptate. Frantuzoaicele (urate sau frumoase) au stil. Arata bine nu pentru ca e cerinta modei ci pentru ca este stilul lor de viata. Aici se prefera scuzele de genul: am incercat multe diete dar degeaba (gimnastica, sport, mers pe jos, ceva?), barbatilor le plac femeile cu forme decat scandurile (ca dupa aia sa se planga cum le-a inselat sotul cu alta mai supla) si tot asa. Si in general dupa 35 de ani cam uita sa fie femei, devin doar mamici si neveste (adica tot un fel de mamici da’ pentru barbatii lor). Dar nici cu burticile barbatilor de pe aici nu mi-e rusine. Berica, papica si cam atat. :)

    00
  23. Inca ceva: romancele pun FOARTE mult accent pe cum arata, doar ca intr-un mod prost inteles (cred ca aici ne depasesc numai rusoaicele): in loc sa lucreze la baza piramidei, adica sa manance sanatos, sa faca sport, sa isi ingrijeasca dintii si parul etc, pun tona de machiaj pe fata, pun toala de la mall, pun tot auru’ de la bunica, pun sclipiciu’ si unghia falsa si zic ca sunt super modele. Pe de alta parte, vesticele, nu neaparat frantuzoaicele, mi s-au parut ingrozitor de sleampete. Una e sa nu epatezi cu haine scumpe si alta e sa apari ca imbracat din tomberon. Poate intr-o buna zi se va ajunge la un echilibru…

    00
  24. Grobianule ,ar trebuit sa ramai in Franta … sa ingrosi randurile porcilor misogini!

    00
  25. luminitza, asl pls

  26. :)) Am sentimentul ca iti planifici genul asta de posturi..din cand in cand o mai dai pe misoginisme…ca doar nu poti sa te dezici, nu?

    00
  27. In America, obezitatea e un flagel. In China (?!) e si mai rau. Europa sta inca bine. Cu toate astea, Zoso, esti cam harsh cu grasii. Unde e corectidunea politica? Cu toata repulsia pe care o provoaca formele extreme de obezitate, exista un public de nisa si pentru femeile grase. In plus, piftiile, se pare ca au si ele suflete. Na, ca am devenit incorect politic eu insumi…

    00
  28. Asa tare va fute grija de nu mai stiti a citi? Am zis ca fac lucrurile alea si nu va deranjez..Idiotilor !

    00
  29. Brb to paris!

    00
  30. „Femeile nu vor egalitate. Femeile vor să muncească cât vor/pot şi să fie plătite la fel ca bărbaţii. Sunt ca nişte copii mici, care ştiu că au/vor doar drepturi, nu şi

    00
  31. Bai fratilor, da’ in ograda noastra nu va uitati?!? ca eu vad zilnic atatea burti tinere si tremurande incat nu mai am curajul sa comentez cand fomeile ne zic „porci”, generalizand ca si zoso , de altfel…. Noi porci, ele scroafe..pe undeva tot egalitate se cheama…

    00
  32. Zoso, tine minte..femeile care intr-adevar vor sa faca ceva cu viata lor, se lupta cat pot ele de tare si o fac in mod inteligent. Cele care au reusit ceva in viata nu dau doi bani cum a reusit barbatul de langa ea sa fie la acelasi nivel ca ea. In momentul in care apare concurenta stie cum sa faca fata, indiferent de genul ei.

    Ca sunt si specimene numai cu figuri in cap, e adevarat.Insa sa nu crezi ca toata ideea cu egalitatea a aparut pentru ca am visat noi intr-o noapte ci pentru ca in Romania femeia este in continuare privita de sus de catre barbati, conceptia ca ele ar trebui sa ramana la cratita si atat fiind inca destul de vie. Multi nu vad insa ca multe femei le-au luat-o deja inainte ..multe.

    00
  33. „For attractive lips, speak words of kindness.
    For lovely eyes, seek out the good in people.
    For a slim figure, share your food with the hungry.
    For beautiful hair, let a child run his fingers through it once a day.
    For poise, walk with the knowledge you’ll never walk alone”

    –Sam Levenson (American Author and Humorist. 1911-1980)

    00
  34. ma scuzi, despre natia engleza ce naiba sa mai zicem? ai vazut cum mai arata englezoaicele lately?

    romancele sunt toate niste misuri, in general astea din estu europei sunt mai conservate, n-au chiar generaratii intregi de mancare de plastic in urma.

    la noi mai gasesti si cate o rosie cu pamant pe ea in piata, la nefericitii astia si mararul verde se vinde tras in tipla.

    la cum baga englezii fish&chips and maaany pints of lager dimineata, la pranz si seara, obeziatea e a doua lor natura.

    dar toata societatea vestica de consum e doomed, ceea ce ne asteapta si pe noi in curand.

    dar, deocamdata, la noi e aerul respirabil…..

    00
  35. nicole, este f funny ce ai scris :)))

    00
  36. nu ai fost foarte clar… mi se pare ca te contrazici…

    00
  37. pentru ce judecati personele grase sau grasute?
    poate ca unii oameni asa s-au nascut. pe mine nu ma deranjeaza nici femeile nici barbatii supraponderali atata timp cat isi duc existenta in mod civilizat. problemele mari sunt ale lor nu ale mele.

    00
  38. In general dupa 35 de ani metabolismul femeii incetineste , ce-i mai trist ca am vazut mai multe tinere chiar mai grase decat aceste femei care ce sa faca mai intai :sa mearga la serviciu , sa mearga la piata sa vina acasa sa se apuce sa spele rufe , sa calce, sa gateasca pt. sot si copii sau sa cheltuiasca salariul pe la diverse sali de aerobic si infrumusetare ? Poate frantuzoaicele alea pe care le-ai vazut tu au menajera acasa si isi pot permite sa se intretina . Ce-ai zice cand ai veni acasa dupa o zi istovitoare si ti-ai intreba sotia : -Ce-ai gatit draga mea azi? -N-am gatit draga nimic, am fost la sala sa arat bine pt. tine … mananca si tu niste gheata din frigider … poate asa iti mai scade si tie burta ..chelule :)
    Hai sa fim seriosi cu salariul pe care-l au majoritatea romanilor nu poti manca decat ce-i mai ieftin si, care si ingrasa… p.s. fa-ti o poza acum si una pe la 40 … sa vedem tu cum te intretii? no offence :)

    00
  39. NOU
    #39

    e adevarat ce zice el dar exagereaza rau. nu e chiar asa. au si ei grasii lor si sunt destul de multi

    00
  40. Nu stiu cum sa va spun, dar mie nu-mi place sa strang in brate schelete mergatoare. La o femeie trebuie sa ai pe ce sa pui mana.

    00
  41. Bingo fato! Finally..

    00
  42. Chiar ca sunt de acord la faza asta. Dar….

    00
  43. NOU
    #43

    sokeres vericule ! sunt Ginutzu handrabulea si mi fac si ieu blog, mancatzash .. Am auzit k esti cel mai Barosan blogher si am zis sa te cercetez putin sa vaz cat de valabil iesti..sa mi citesti si mie blogul..cand o sa l termin de contruit cocalarul_smardoias e pe worpres … e pa sistem turbo rau de tot …. hai norok …

    sunt uramarit general
    pentru ca port ilegal
    prea multa inteligenta
    si nu dau la concurenta

    00
  44. nu cred ca se cuvine sa vorbesti despre „frantuzoaice” cand vorbesti despre femeile din metrou.. din toate femeile care le-ai vazut tu in paris max 10% o fost frantuzoaice.. restu 60% turiste 30% imigrante

    00
  45. NOU
    #45

    uite akuma compun o melodie despre frantuzoiace .:
    Este Zoso Blogosanul
    Frantuzoaice n tot mertzanu
    Basholdine n romania
    sa terminat smecheria

    lupiii bauiiiiiiii

    00
  46. Aceeasi veche problema. Avem tendinta sa judecam numai exteriorul… Si da, generalizez, pentru ca peste tot vad acest lucru la noi in Romania. Zoso, poate vei da si tu peste multe femei grase care insa pot sustine o discutie mai… elevata sa spunem. SI la fel de bine multe femei slabe si inbracate numai cu haine de firma (si dupa care cu siguranta ar intoarce barbatii capul pe strada), dar care sunt extrem de superficiale, nu pot gandi pentru ele si nu au nimic inteligent de spus. Dar inteleg ca majoritatea barbatilor se „hranesc” in viata numai cu aspectul exterior al unei femei (care oricum se va deteriora pe masura ce ea imbatraneste), iar dupa 10 ani langa acea femeie, cand nu va mai avea aspectul, sa va uitati amandoi pe pereti sau barbatul sa-si caute alta mai tanara….

    00
  47. NOU
    #47

    Romanii sunt abia la inceput cu ingrasatul. Vor trece multi ani de acum incolo, timp in care ne vom ingrasa din ce in ce mai mult, pana se va lua o pozitie in acest sens si vom incepe sa avem grija la ce mancam.

    Ingrasatul este o problema spinoasa, pentru ca putini romani cei care cunosc „mecanismul” ingrasarii.

    La ora actuala, dupa ce treci de 22 – 23 ani incepi si te ingrasi.
    Factori care cresc dramatic riscul de a te ingrasa:
    Muncitul la birou care implica lipsa activitatii fizice, adica incetinirea metabolismului.
    Stresul care determina consumul de dulciuri.
    Mesele dezordonate si haotice care contin obligatoriu shaorma la pranz si sticla de 2l de cola.

    00
  48. „Åžtiu, societatea a instaurat la sfârşitul anilor ’60 un model de siluetă, şi vai, opresiunea slabelor asupra celor cu câteva (zeci) de kilograme

    00
  49. e vorba de modul in care gatesc astia.

    mancarea frantuzeasca e atat de grea si elaborata ca nu poti manca multa. mori dracu acolo daca vrei sa te indopi. plus ca nu se omoara cu berea. am vazut sticle de heineken de 250ml la ei. si cand vor sa se faca praf fumeaza si baga tarie.. deci 0 grasimi :D

    @cocalarul_smardoias : you rulez!

    00
  50. Mai zoso , frantzuzoaicele sunt scandurele rau. Daca tu preferi sa f… o scandurica e alegerea ta. In Romania barbatii traiesc pe ideea sa aiba pe ce sa puna mana. Asta a fost o prima idee a doua chestie este de ce zici ca Raduleasca a supt-o mult? Ti-a supt-o si tie? Daca da suge bine? Si in plus.. chestia asta cu sexul oral tine de partener nu numai de femeie..asa ca… ai grija ce mai scrii data viitoare si nu mai generaliza ca iti pui juma de blogosfera in cap

    00
  51. anca, sa stii ca imi pasa foarte tare ca una care e de 2-3 ori cat mine are ceva inteligent de spus. aici vorbeam de sanatate, de educatie, de mentalitati. nu de ce au femeile in cap. pentru ca daca am discuta asta, ai fi o discutie foarte scurta.

    maria, am vazut ca ai scris si la tine pe blog o chestie de genul asta. facem un exercitiu daca doresti. ia du-te tu la orice televiziune si cere-le sa iti dea o emisiune de 3 ore. din prima.
    raduleasca era o najpeta pe care nu o baga nimeni in seama pe culoarele antenei. n-a ajuns sus (doar) ca e talentata.

    update: abtine-te de la comentarii imbecile.

  52. Zoso, sanatatea cum o masori intr-o tara in care aproape nimic comestibil nu mai este sanatos…? La noi inca e bine totusi, pentru ca inca mai gasesti mancare sanatoasa, dar in vest sau la americani pana si legumele si fructele sunt nesanatoase, pentru ca nu sunt naturale, ci crescute fortat… Si, cred ca am acelasi argument si aici…. femeile grase se indoapa, pentru ca gandesc ca nu au nicio sansa sa fie vreodata slabe, si prin urmare nu mai conteaza, iar femeile slabe se subnutresc de multe ori, pentru ca asta este mentalitatea, nu manaca neaparat sanatos… Asa ca slab/gras nu arata prea mult cat de sanatos esti.
    Cat despre educatie… nu pot spune decat ca oamenii judeca si sunt judecati mai departe pentru cum arata si ceea ce sunt. asta este educatia pe care o primim… pe francezii de exemplu nu ii intereseaza catusi de putin cum arata persoanele de langa…. poti sa iesi pe strada in pantaloni scurti iarna si nu vei fi judecat de ei… incearca in schimb asta si la noi…

    00
  53. anca, n-o lua asa in tragic. se mai gaseste si mancare sanatoasa in romania. trebuie doar sa stii s-o cauti. daca te hranesti numai cu chipsuri si pufuleti si cu nestea, atunci da.

    femeile grase nu se opresc din mancat pentru ca au impresia ca vor fi mereu grase. ca si cum eu m-as opri din mancat, ca tot am aceeasi greutate de 5 ani, de ce sa mai insist?

    ne intoarcem iar la educatie. ei sunt educati sa manance sanatos, sa faca un pic de sport, sa se ingrijeasca. la noi, uita-0te numai cate femei raman insarcinate pentru ca n-au si nu stiu si nu cer (de unde si expresia „il iau pe nu in brate”)

  54. Un cunoscut mi-a citit comentariul postat ieri si mi-a trimis niste fotografii cu tine.
    Concluzia mea:esti o…tentativa de barbat!
    zoso…nu-i asa ca sunt acri „strugurii”?:))))))

    00
  55. luminita, eu as avea grija in locul tau. si asa sunteti multe, concurenta e acerba.

  56. 1. Am vazut destule grase si in Franta. Tocmai am venit din Finlanda, am vazut grase si acolo.
    M-am plimbat prin multe locuri si pot spune ca romancele arata mult mai bine decat femeile de alte nationalitati.

    2. Despre revistele de femei am un singur lucru de spus: sunt de mare kkt!

    00
  57. oh PLEASE. Barbatii nu vor egalitate. Vor ca femeia sa tina casa curata si aranjata, familia hranita (si sanatos daca se poate), sa arate bine, se fie buna la pat, si fie simpatica cu prietenii lui, sa se ocupe si de bani, sa educe copii, etc. Iar mai apoi el sa se prefaca a fi cap de familie si sa se laude cu copii lui destepti si altele asemenea pentru care nu are nici un merit.
    Sunt ca niste copii pentru ca la primul obstacol ivit cad in lamentari neandethaliene de genul: „sa vei ce o sa-i fac lui/ei. il/o termin. vin cu suedejii / fratii / gaborii / rusii / whatver mei si l-am nenorocit’.
    Nu ca as generaliza or anything.

    asta asa e. romancele sunt frumoase, dar nu stiu sa se ingrijeasca. Problema de educatie / mentalitate / respect de sine / lene (da da stiu ca nu zic nimic nou)

    luminitza mama, habar nu ai despre ce vorbesti.(zoso, i want cookies for this)

    k thanks bye *back to her cave, in the Middle Of Nowhere*

    00
  58. sabrina, mi se pare corect sa vrem sa tineti casa in ordine, din moment ce eu muncesc mai mult si adica acasa mai multi bani.

    i will give u milk and cookies.

  59. Dar in Germania ati fost? Daca nu ati fost , mergeti sa vedeti cele mai scarboase femei din lume.Imbracate fara haine de fitze , neepilate si extrem de grase.Mananca de 5 ori pe zi , din greu , cand te vad ca esti slaba zic : Vai de mine exact ca tine aratam si eu ! La ce varsta? La 20 si de ani. Da , pai eu am 32! Serios? Hmmm , sportiva?
    Mai demult aratau la TV copii handicapati din Romania , la ei am vazut ceva nostim , copii nu se numesc handicapati dar la 10 ani au si 80 de kg. Nu e femeia din Romania cea mai frumoasa , in Ungaria mi s-au parut ca arata mult mai bine decat la noi , dar nu poti spune ca la noi vezi multe femei grase.
    Asta ca sa nu vorbim de barbati , pentru unii nu exista decat computerul , au un fizic subdezvoltat , in umeri sunt erau la 12 ani , cafeaua , fumatul si computerul i-au facut sa arate ca niste stafii , oricum se mandresc ca nu sunt grasi dar nici nu cred ca va doriti asa ceva. Mai e o categorie : cei grasi , transpirati . Eventual cu chelie , aia nefiind vina lor.

    00
  60. Sabrina ,
    Pe unii dintre noi,in copilarie,parintii ne-au invatat ca nu-i elegant sa razi de defectele oamenilor.

    P si S : Te „vinzi” ieftin…doar pentru niste prajiturele. Trist!

    00
  61. tot ce pot sa spun e ca am stat 3 ani in franta mai mult prin sud si vreo 2 luni prin Paris si singurele tipe slabe erau fie marocance fie negrese (ma refer la cele pina in 30 ani. Frantuzoaicele peste 30 ani erau in general pline sau foarte pline poate nu de 120 dar sigur de 90-100. Si inca un amanunt, sint toate inclusiv tinerele frantuzoice „pur singe” extrem de naturale, put de le reperezi de la citiva metri, am memorii puternice cu o intimplare in Andre pe rue de Alsace in Toulouse (asta pentru cunoscatori) cind una se foia sa probeze niste pantofi si eu la circa 3 metri era sa las ultimul prinz intr-o cutie de pantofi. Ramine o o enigma pentru mine cum intr-o tara a parfumurilor lumea nu stie sa dea pe blana de subrat cu antiperspirant, asta daca tot nu o dau jos, si cum cred ca pot sari peste un dus daca dau cu 1/2 de sticla de channel 5 in schimb. Daca uneori aveti senzatii tari in autobus cin un tip in maieu palsa ridica miine se se tina de bara… ei bine eu stiu se poate mai rau.

    00
  62. luminitza,
    si pe mine la fel. de acee eu nu as spune niciodata:
    Concluzia mea:esti o…tentativa de barbat!
    Mai ales cand nu cunosc persoana. Sau chiar si daca as cunoaste-o…
    Pi eS: nu ma vand deloc. ma dau gratis XD

    00
  63. Lorena esti o forma fara fond!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube