un zvon despre newsin

Se zvoneşte, repet, se zvoneşte din mai multe surse că agenţia de presă NewsIn (lansată anul trecut, pe 4 iulie) şi-a cam trăit traiul şi se va desfiinţa.

Mă rog, nu chiar desfiinţa, ci transformată în publicaţie online, care va livra conţinut pentru siteurile trustului Realitatea-Caţavencu. Supoziţia e confirmată şi de faptul că pe un anume blog e un anunţ cu „angajăm sclavi noi la newsin„, pentru că aia vechi sunt pe picior de plecare.

A doua veste e că Ditzi (Cristi Diţoiu pentru intimi, new media manager) e cu bagajul strâns şi aşteaptă să îi expire preavizul pentru a părăsi şi el barca Realitatea-Caţavencu.

Alături de Valeria Dorneanu, redactor şef NewsIn.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. da, se zvoneste si ca mediafaxul va reduce personalul la jumatate odata ce newsin va trece la noua formula. asa o fi?

    00
  2. in mediafax nu s-au mai marit salariile de anul trecut … e un semn de intrebare

    00
  3. Se pare ca multi ar vrea sa vada newsin-ul la pamant, stiti si voi cum e, nu mor caii cand vor cainii..si daca sa zicem newsin pica cred ca o sa traga dupa el si altii care traiesc de pe urma lui, bussiness standard, wall street bloombiz, plus o anumita parte a presei care ia cu gramada de pe newsin dar nu citeaza niciodata..deci mai ganditi-va…

    00
  4. eu ma intreb de ce sunt asa mari tarifele pt. preluarea stirilor de pe newsin/mediafax si afiseara lor pe site-ul tau..

    pt. 30 stiri/zi tariful este de 800-1000EUR/luna.. mi se pare enorm pt. piata din romania si pt. un content care nu este unic..

    00
  5. stai tu linistit, ca mediafaxu angajeaza in draci – oameni buni sa fie, ca salariu primesc peste piata – dar, deh, e simplu sa vorbesti cand nu stii ce dar stii de ce…

    00
  6. asta cam asa e.

    rikshae are dreptate in ceea ce a postat mai sus. toti se leaga de newsin dar cand e vb sa ii citeze toti fac ciocu mic.

    de mediafax am auzit si io ca si voi ca salaraiile sunt mici. dar odata ce singura lor concurenta nu va mai exista se strange latul si acolo ca si asa sunt prea multi.

    00
  7. adevarul e ca in mediafax se maresc salariile doar la sefi si la cei din jurul lor. e o gasca de smecheri care iau prime si mariri, restul p… pauza
    si cred ca si tu alex faci parte din iei, nu?

    00
  8. Mediafax are o traditie, are surse multe care vor sa se bage in seama, deci e logic ca ei sa fie primii in piata, newsin a aparut abia acum vreun an si efectul lasat asupra pietei a fost clar peste asteptari.

    Ca in medifax nu prea s au mai marit salariile am auzit si eu, poate fi un zvon poate fi the truth, oricum de cand concureaza cu newsin calitatea stirilor mediafax a scazut pt ca dupa conferinte se grabesc si ei sa dea mai repede ca newsin si nu mai fac ca pe vremuri stiri super elaborate.

    Dar daca singurul lor concurent viabil va disparea, mediafax nu va progresa

    00
  9. totusi, infirma cineva ce zice Zoso? Cu Valeria cum ramane? Ramane la NewsIn sau nu? Pana acum s-a vorbit despre Mediafax si s-a conturat o certitudine legata de NewsIn (io a zis ca NewsIn va trece la o noua formula).
    printre altele: sisu, rikshae, andrei, poate mediafaxul are nevoie de voi, trimiteti un CV si poate aveti o sansa. nu mai lucrati pe unde bate vantul! io sa nu trimita, ca n-are nicio sansa :)))))))))))

    00
  10. super tare. va asteapta un job la fel ca la a lu anca :))))))))))))))))))) oriunde ar lucra ea

    00
  11. E clar ca io rikshae si sisu sunt de la newsin, iar alex e de la mediafax, anca pare mai neutra dar as zice ca lucreaza la newsin dar tine cu medifax:P anyway in batalia agentiile newsin mi-e mai simpatica, si eratele si stirile sunt mai dragute ca la mediafax, si oricum mfax se cam plictisea singura si cand nu iti sufla nici un vant rece in ceafa cam te ia somnul Si cine stie, poate someday o sa vedem si o migratie de la newsin spre mfax, ar fi chiar tare

    00
  12. „io” nu are nevoie de CV la mediafax. io poate mai mult decat mediafax :)

    despre o asa zisa noua formula la newsin se zvoneste de mult. am tot citit si pe alte bloguri. este o discutie mult mai aprinsa. deci nimic nou sub soare.

    00
  13. io, hai nu mai fi suparat, pe bune. ori ramai la publicatia online :))), ori iti gasesti tu ceva. nu face o drama din faptul ca nu te ia mediafaxul, pe bune, e pacat.

    00
  14. NOU
    #14

    Cum? Se restructureaza newsinul???!! Si cine o sa mai tina intreaga presa romaneasca si de peste hotare in spate? Chiar nu concep asa ceva. Tot ce s-a intamplat inainte de 4 iulie 2006 nu se chema presa. Propun sa lansam o petitie online de salvare a newsinului si sa o adresam lui SOV. Cine se baga? Propuneri de continut al scrisorii?

    00
  15. @ molidutz plopeanu : Bate Vantu pe la NewsInn. Pentru tine Vantu e Mesia care a salvat presa romaneasca. Presa de peste hotare e tinuta de mult si bine de mediafax.

    @Zoso : pai se restructureaza pentru ca nu ii preia nimeni important in romania in afara de cele din trust. Oricum catavencu se relanseaza in aceste zile si o sa aiba ei „flux” NewsInn

    00
  16. NOU
    #16

    nu e de mirare ca nu le iese pasenta – in primul rand siteul lor e varza – sa vedem acum cand raman doar online poate il schimba

    00
  17. pentru copiii care sunt 14 pe acelasi ip si comenteaza cu nickuri si cu emailuri la misto: incetati cu tampeniile sau va banez pe toti. daca tot vreti sa faceti o intoxicare, macar fiti mai subtili.

  18. NewsIn ?…..daca scrii cu litere mici…..se intelege NewSin :))

    00
  19. Zoso, eu ţi-am mai zis ţie odată… tu ai un interes aici. Ocazional, lansezi asemenea zvonuri, care se dovedesc a fi eronate cele mai multe (unele dintre ele, că mai nimereşti şi tu). În fine, trecem peste acest aspect, dar eu

    00
  20. silviu, ti se pare ca tonul meu ar fi ceva mai mult decat informativ?

    lol. buna aia cu „performanta nu poate fi evaluata”. au un an de zile, nu crezi ca ar fi trebuit sa arate ceva, dincolo de a traduce stiri de pe mediafax si de a le da cu ceasul inapoi, sa ii vada lumea ca drepti si frumosi?

    O gramada de ziare? Zi-mi 3, in afara de Cotidianul.

  21. O să râzi, dar Gândul a luat destule… le-a pus şi pe prima pagină (ţin minte de o super exclusivitate, pe care au copiat-o cu nesimţire, fără să aibă abonament). Åžtiu doar o ştire de-ale mele (când

    00
  22. silviu, esti cel putin naiv. mai stai o vreme, mai adulmeca locurile, mai vorbim peste un an despre micile tale idei.

    sigur ca se poate da ceasul inapoi, dragule, cotidianul si-au furat-o cu ajutorul newsin, cand au dat stirea cu prefectul ala care s-a impuscat. baietii aia care v-au facut scriptul prin care serviti fluxul (si din cauza caruia aveti traficul ala mare pe site) sustin ca e din cauza computerelor, dar, hai sa fim seriosi, ce jurnalist isi permite sa aiba ceasul gresit la computer?

    ti-au copiat o stire? e tragic. serios. inchipuieste-ti cum o fi sa iti copieze o agentie zeci de stiri, zilnic, si, in nesimtire, sa le dea inaintea ta.. sunt sigur ca baietii de la mediafax au date mai exacte decat mine, daca te pasioneaza subiectul.

    nu stiu insa daca despre asta e vorba aici. informatia e volatila. de ea profita unii si altii.

    aia cu gandul e hilara. va citeau? am pierdut imsemnarea aia cu niste comentarii interesante despre cum aveti voi acces la mediafax, desi nu aveti abonament.
    partea proasta e ca eu tre sa fac pe avocatul diavolului, daca tu faci pe avocatul newsin.

  23. Draga domnule Zoso, nu stiu care sunt motivele pentru care lansati astfel de zvonuri create de mintea dvs. in urma unei indelungi discutii la o bere cu diverse personaje. :)
    Culmea e ca o agentie de presa chiar este o publicatie online, asta ca sa lamurim o chestie.
    Care ar fi sursele tale? Cristi Dimitriu sau Indira Crasnea? Grupurile de interese te influenteaza prea mult, oricum toata lumea s-a prins pana acum care-i toata treaba cu pseudo-stirile astea publicate de tine.

    00
  24. Silviu, consider ca o citare sau doua prin ceva ziare centrale nu inseamna ca Newsin-ul isi face bine treaba. E vorba de constantza aici. Lucrez si eu in presa (radio, mai exact) si stiu ce important e sa ai incredere in sursa pe care o citezi. Spui ca Gandul a citat la un moment dat Newsin. Foarte tare, cred ca s-a intamplat o data si acum, foarte de curand. Dar ce ne facem ca ziarul Cotidianul a inceput in ultima vreme sa citeze tot mai des Mediafaxul in editia tiparita? Si nu mi se pare ca ar fi vorba de o intamplare.
    Probabil stii si tu, daca ai ramas in presa dupa ce ai plecat de la agentie, ca ziaristii nu au incredere in ce publica „agentia lui Vantu”. Prea usor se pot pune etichetari negative acestei institutii de presa: ba ca-l sustine pe Basescu, ba ca e agentia care in loc sa dea stiri isi da cu parerea, ba ca antedateaza stirile, ba ca le modifica, ba ca-si plateste prost oamenii de teren… Sa vedem acum ce s-o intampla, eu sincer nu cred ca va plange cineva daca dispare agentia asta. Nici macar cei din trustul lor.
    A, sunt de acord cu cei care spun ca pentru Mediafax nu e f bine ca-si pierde o parte din concurenta. Macar erau si ei mai motivati sa se agite. Acum sper sa nu ne vina din nou stirile dupa 2 ore. Realitatea rulz :D

    00
  25. Uite, mai fac doar această precizare, după aia renunţ la comentarii pe acest subiect. Ideea este că Gândul a luat cu nesimţire respectivele ştiri, fără să citeze. Cum au făcut ei rost de cont la NewsIn este altă poveste. Revenind acum. Ideea este că e mult mai comod să citezi Mediafax-ul, care da, este cunoscută şi recunoscută, lucru pe care NewsIn

    00
  26. stiu ca este off topic si de asta nu am pus link dar crezi ca este posibil sa dau o informatie aici? cu link cu tot?

    00
  27. Silviu, nu mai lauda tu Cotidianul! Nu prea te-am vazut p acolo sa stii ce abonamente pe stiri mai iau si cata agitatie a fost cu ele. Ai plecat. De la NewsIn. Si eu am plecat de la Coti. La revedere!

    00
  28. burebista, spui niste tampenii pe care nu le poti duce.

  29. I-auzi! Cum faci si tu speculatii, putem si noi. Chiar nu ai de ce sa iti faci griji, pentru ca totul merge mai mult decat bine, iar faptul ca lansezi astfel de zvonuri la un an dupa ce a aparut agentia, arata doar ca esti rau intentionat sau dezinformat.
    Se cheltuie mii de euro pe luna numai pe deplasarile in strainatate, la diverse evenimente, si nu se procedeaza ca in alte parti, cand ziaristii de casa ai guvernului calatoresc gratis.
    Pot sa te asigur ca sunt zeci de abonamente, si majoritatea au cumparat intreg fluxul de stiri, iar ideea ca se poate modifica ora difuzarii stirii mi se pare mai mult decat haioasa.
    Sanatate!

    00
  30. asa ziceam si eu. nici eu nu cred ca aveti zeci de abonamente sau ca o duceti bine. :)

  31. Crezi sau nu, lista cu abonamente am vazut-o cu ochii mei, nu sunt lucruri pe care le-am visat azi noapte.
    Oricum, nu cred ca mai are sens sa comentez, pentru ca parerea ta va ramane aceeasi, adica gresita.

    00
  32. diferita, nu gresita.

    ps: acum am vazut ce ip ai, te inteleg de ce esti asa inversunat. si eu as fi, in locul tau.

  33. NOU
    #33

    flame, damn trolls

    00
  34. Sper sa nu se inchida agentia.
    Am lucrat in Mediafax si am venit la NewsIn.
    in Mediafax e dezastru. Nu mai suportam sa stau acolo. NewsIn a inceput sa aiba abonamente si nu putine.
    Daca nu stiti nu vorbiti

    00
  35. Zoso pari genul care nu se mai satura de bere. Cred ca incepi de la 8 dimineata. Si se pare ca Mediafax iti da de baut.

    Au plecat multi din Mediafax, de ce oare? Tot o dai ca sunt cei mai buni. Au fost odata. Acum numai sunt. Trezestete.

    Scri numai belele, habar ai. O stire nu are ora de pe calculatorul respectiv.
    O stire are ora pe care o are serverul.

    Am lucrat in mediafax citiva ani.
    Da este adevarat ca Mediafax are ora la server modificata, ca sa arate cu 8 minute mai devreme stirea. Stiu ce vorbesc.

    00
  36. eu n-am zis ca sunt cei mai buni. voi ati dat-o cotita.
    din pacate, sunteti destul de jenanti incat sa nu va dati seama ca unii sunteti si penibili. urmatoarele mesaje ale echipei de soc „muie mediafax, newsin rulz” vor fi sterse. de control.

    ps: aia cu ora stirii spune-i-o lui mateescu, el stie mai bine problema.

  37. Singura sansa pentru o agentie de presa in romania ar fi sa devina portal de stiri si pe urma sa vanda reclama, fiind practic mai in masura decat hotnews sau 9am sa aiba succes. Chestia cu vanzarea de fluxuri te mai aduce si in pozitia de a vinde spam cum face mediafax… de, pentru a „atinge targeturile” merge sa bagi si reclame pe post de stiri. De fapt, orice informatie poate fi infrumusetata sau uritatita, depinde de banii companiei. Newsin e ok, nu cred ca se va inchide, dar nici mult nu o sa mearga cu singurii clienti fiind chiar firmele din trust, care iau stirile gratis.

    00
  38. NOU
    #38

    :))) Nu se poate asa ceva!!!! rofl… Zoso, cumva toti vizitatorii tai se dau angajati sau fosti angajati la Mediafax? Daca ieri se vedea clar ca aia de au postat primii comentarii mai sus erau mici newsini, acum au descoperit ca ar avea si ceva calitati si se declara fosti mediafacsi. Baieti, nu va mai dati mari aiurea, are si mediafaxul pretentiile lui.
    Cum e, a redactat cineva memoriul catre SOV pentru salvarea Newsin?

    00
  39. pentru jenantul care insista sa ii sterg comentariul: aceasta insemnare nu e contra newsin, cum nu e contra mediafax. eu nu lucrez la mediafax. nici la newsin. tactica voastra imbecila insa nu are loc aici. zburati pe blogul molidului.

  40. deunezi comanescu zicea ca ovidiu draghia e content manager la realitatea, la ditoiu. pe site-u antena 3 draghia apare in continuare. desi el e la active soft, bine mersi. nu? asa ca nu m-as aventura cu plecarea lu ditoiu.

    meanwhile, la romania libera nu pleaca turtu, huhu canta f slab, pe alocuri sindicalist (desi cam le muncea si cu decenta), ci lumea din redactie. adamescu concediaza de suparare. oameni care cat de cat aveau ceva de spus, oameni care n-au fost adusi de turtu, ci munceau d multa vreme: scaesteanu – externe, gabi dinulescu – mondenisme etc

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube