internetics 2007

Internetics, festivalul care premiaza creativitatea in industria online, va avea anul acesta un buget de 60.000 de euro. Millenium Communications, agentia de PR organizatoare si initiatoare a proiectului, lucreaza deja de doua luni la a saptea editie a evenimentului. Odata cu editia de anul acesta, Internetics se va indrepta mai mult catre zona de marketing si comunicare. Atat in organizarea festivalului, cat si in promovarea lui, se va pune accentul pe evolutia internetului si peweb 2.0.

mai multe pe standard.ro

.ro

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. @Znuff, dublez bullshitul tau si plusez cu o marmota.

    00
  2. ridicam miza, triplez totul

    00
  3. bullshiiiiiiiiiiiiiiiiiit

  4. Dau patru marmote coapte, inca doua gata facute salata, trei vii, dar bolnave de diaree shi, bonus gratuit care nu costa nimic, un link dashtept da bubuie, care spune chestii semnificativ-glamoroase despre relatzia in continua evolutzie dintre advertiser si consumer. Beware: Advertiseru vorbeshte cu gura plina shi shi-o fura. Publicitate, frate… :)

    http://bringtheloveback.com:80/2016/11/16/mdas_europe/

    00
  5. Aburelile astea cu web 2.0 mi se par un mare kaka. Stie cineva sa-mi defineasca web 2.0? Dar sa nu-mi vina cu chestii de genul flash este web 2.0 sau blogurile sau un site de filme ca youtube reprezinta web 2.0 ca astea sunt povesti de adormit copii. Nici macar web 1.1 nu le poti spune ;)

    Cand zici ca e ceva 2.0, trebuie sa fie clar ceva nou, inovativ, ceva ce nu lasa loc de discutii, e categoric o evolutie semnificativa. Ceea ce se numeste web 2.0 la ora actuala e ceva nedefinibil, fiecare spune ce-i place fara ca uneori sa stie ce spune de fapt. In fine, toata povestea imi aminteste de diverse produse informatice lansate cu ani buni in urma si care erau prezentate cu mare tamtam ca fiind minuni 3D, fiind de fapt niste rahaturi 2D ceva mai destepte. Iar acuma ca s-au realizat lucruri intradevar 3D, nu mai stiu cum sa le spuna, 3D deja s-a fumat, e uzat… Si atunci apar demuniri de genul 4D s.a. Acuma se repeta aceeasi greseala cu web-ul, orice prostie putin mai stralucitoare este numita web 2.0 iar in momentul in care intradevar va aparea web 2.0, o sa se coiasca toata lumea cum sa o numeasca.

    Web 2.0 in adevaratul sens al cuvantului ar fi de exemplu daca cineva ar reusi sa gaseasca o formula de dezvoltare a internetului intr-un mediu virtual de genul Second Life. Unii deja lucreaza in acest sens. Daca vor reusi sa faca ceva practic si util pe structura SL, acela va fi clar si incontestabil pentru toata lumea ca este web 2.0. Nu labarelile pe care le numim acuma astfel, ca ne imbatam cu apa rece.

    00
  6. web 2.0 este un produs al imaginatiei noastre, asa-i Sakura?

    00
  7. Sabrina, poti sa-mi dai definitia web 2.0? Daca da, ai sanse sa ma convingi…
    Eu deocamdat nu vad nimic 2.0 in web ;)

    00
  8. e reclama ma, relax.

    00
  9. Orice definitie ti-as da, sigur o sa zici ca nu e buna sursa :P

    00
  10. Deja chestia asta cu „defineste-mi web2.0 sau nu e nimic” este fumata.

    Web2.0 se refera la continutul generat de utilizatori, in mare parte. Continut generat de utilizatori non-tehnici (a se citi utilizator normal, simplu, care nu are cunostinte de development), design-uri curate, cu accent pe functionalitate. Web2.0 este reprezentat de Wikipedia, de YouTube, MetaCafe, MySpace, Hi5 etc. Reprezinta platformele de dezvoltare web, unde aplicatiile (widgets, mashups) se bazeaza pe functionalitatea unui website si depind de existenta si functionalitatea respectivului.

    Inseamna miscarea de la clasicul HTML catre XML si XHTML, catre aplicatii ce folosesc XML (RSS, AJAX) si javascript nu pentru chestii stupide (vezi the web before 2000 – inputuri enervante ce foloseau javascript si erau stricate in toate browserele in afara de IE), inseamna delimitarea continutului de prezentare (CSS pentru prezentare, (X)HTML pentru continutul propriu-zis – vezi CSS Zen Garden). Inseamna developeri mai responsabili, inseamna microformate, inseamna SEF, inseamna API-uri deschise tuturor. Sa nu uitam de taxonomie (oare e o traducere corecta?) (tags, labels and stuff).

    Inseamna multe chestii la un loc, care luate la un loc nu reprezinta web2.0, ci doar ca un intreg.

  11. sakura : definitia lui znuff e foarte clara, nu-ti convine ? nu mai zici nimic ?

    00
  12. Salutare! Pai nu mai ziceam nimic ca eram la program de somn :)
    Da, explicatia este superb formulata… am mai citit in trecut ca de ex. youtube ar fi web 2.0 dar fara o sustinere atat de clara. De fapt fara nici o sustinere ;)

    Am inteles argumentele. Ideea este imbratisata de multi, dar departe de a fi unanim acceptata. Sunt de acord ca prin interactivitatea pe care o ofera noile solutii si abilitatea userului de a crea, incarca materiale s.a.m.d. este un pas important inainte, dar eu totusi as inclina sa votez cu cei care zic ca asta inca nu inseamna web 2.0. Web 1.5 as fi de acord, dar 2.0 este putin supralicitat.

    Nu vreau sa par un Gigi Contra, niciodata nu sunt contra doar de dragul de a fi astfel. In cazul de fata insa imi mentin parerea ca deocamdata nu putem vorbi de web 2.0. Doar interactivitatea crescuta si noile tehnologii care la completeaza pe cele vechi inca n-au creat o schimbare din radacini a web-ului, o reinnoire profunda care sa poate fi calificata ca fiind o noua versiune.

    Sunt curios ce o sa iasa din inetx-ul de anul acesta…

    00
  13. Go back to web1.0 https://www.youtube.com/watch?v=-1l6aBgX5UY
    Oare cate aplicatii/site-uri/chestii web1.5 ai realizat tu ca sa stii ca 1.5, 1.6, 1.356 sau alte anomalii ar fi mai indicate decat 2.0?
    Oooooo boy, some people

    00
  14. Wikipedia are cateva informatii despre Web 2.0/Web 3.0 si alte 2.0-itati (travel, advertising, learning etc). Merita citite, macar pentru a observa tendintele.

    00
  15. Nu stiu daca Internet2 este acelasi lucru cu web 2.0… Daca da, fiti buni si anuntati-l careva pe Yoshihide Suga ca web 2.0 exista deja ;)
    Preferabil ar fi ca mesajul sa-l trimita unu’ care stie japoneza ca sunt convins ca Yoshihide nu stie romana… :))

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube