scurt şi la obiect

În ultimele luni, o noua grupă de critici (şi folosesc termenul în sensul lui larg) mă acuză că sunt prea succint.

„Hai nene, ce citiţi la ăla, nu vedeţi că însemnările lui au 2-3 rânduri?”

Aşa este şi îmi recunosc vina. De ce? Pentru că blogul ăsta e al meu şi scriu cum îmi place mie să citesc. Nu citesc pomelnice de 5-6 paragrafe (cum scriu unii, se ştiu ei) care adesea pot fi exprimate în mai puţine rânduri. Nu am timp. Am lucruri de făcut, am chestii de citit, am chestii de scris. Da, luzerul de mine are şi treburi, are şi job(uri), are şi alte lucruri de făcut.
Nu o să fiu vorbă-lungă pe blog doar de dragul de a apărea mai mult text. Ştirea importantă are 6-10 rânduri. Eu o comprim în 3. Vrei mai mult? Urmăreşte linkul, caută pe google sau citeşte-o în ziar peste 2 zile.

Şi cu această ocazie introducem o nouă regulă: dacă eşti la primul mesaj şi sesizez că tonul tău nu e de bun simţ, ai şanse mari să nu îţi mai regăseşti mesajele. Nu îmi plac dobitocii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

70 comentarii

  1. Haidi bre, nea Titi bre, recunoaste ca ti se consuma tonerul din tastatura si e scump, la dracu’…

    00
  2. NOU
    #3

    oh da…. buna regula

    00
  3. NOU
    #4

    Mai corect asa ;)

    00
  4. Pana la urma fiecare face ce vrea si scrie ce vrea pe propriul blog. Nu iti place , nu citesti, deci treci mai departe draga „carturarule”. Bravo Zoso!!

    00
  5. da’ ce nenica! …de vazut cate 10 filme pe zi ai timp.. da’ de noi nu… :((

    :P

    00
  6. Pe mine ma seaca la tine (am si nick de om secat) ca ai o ceata de pupincuristi care mai de care cu limbile mai adanc in curu tau. Da tie iti place si nu vezi asta. Si daca scrii ceva gen ‘lingailor nu mai intrati la mine pe blog’ iar o sa apara vreo 20 care sa zica ‘ai perfecta dreptate zoso’.

    10
  7. La fel cum tu nu ai prea mult timp sa scrii, cred nici cei care te citesc nu pot sta sa citeasca romane. Cel putin asta este cazul meu.

    00
  8. io oricum nu citesc mai mult de al treilea rand decat daca il injuri pe ciutacu! =))

    00
  9. avantajul tau zoso e ca ai atatia ani de blog in spate si iti permiti sa scri 2-3 randuri. Avand multi vizitatori ei comenteaza, si astfel din ce ai postat tu si comentariile lor se face un articol adevarat..pt incepatori e mai greu, daca nu posteaza nimeni nu poti sa pui decat 2-3 randuri.

    00
  10. Auzi tu „cemaseaca” tie ti-ar placea niste limbi in dos ???
    Ma intrebam si eu in 3 randuri. Nu e treaba ta cine si cui trage limbi !!!
    Nu iti place nu citesti! Libera alegere… si gata !

    00
  11. add, asa esti tu.

  12. deci clar…cine vrea sa citeasca toate detaliile sa se uite a doua zi in ziar…eu chiar urasc asta, mai bine scurt si la obiect :D pt k cititul d p net ma oboseste rau….concluzi mea(cel putin) nenea zoso nu schimba stilu :P

    00
  13. Imi place aia cu „sau citeşte-o

    00
  14. eu fix de aia te citesc, ca sunt 2-3 randuri. n`am reusit in viata mea sa citesc o insemnare mai mare de jumate de monitor.

    00
  15. si mie imi place laconismul, tunsul vorbelor la esenta. Totusi, mi se pare deplasata afirmatia ta cu cititul in ziare peste doua zile a stirilor care apar la tine. E o fuduleala inutila, indoielnica.

    00
  16. Vorba lungă, sărăcia omului…

    00
  17. hmm.. inseamna ca „it’s my mind and i’ll think what i want!” o sa devina „feed news”

    and that’s booring

    00
  18. i hate long posts, majoritatea e aceiasi idee repetata in 10 paragrafe

    00
  19. cacao avetzi ?

    00
  20. Just a pus Gogu’ problema… Timpul inseamna bani, informatia necesita timp, rezulta informatia costa ! Simplu, matematic, logic. Esenta domne’ ! De detalii te vei impiedica poate maine in toate ziarele… important e sa stii „pulpa” stirii …

    00
  21. atunci eu nu sa-mi gasesc comentariile pe zoso.ro, daaaar:
    citeşte-o în ziar peste 2 zile.” – asta suna a lauda de sine. Si nu-mi roase a bine.

    00
  22. „dacă eşti la primul mesaj şi sesizez că tonul tău nu e de bun simţ, ai şanse mari să nu îţi mai regăseşti mesajele. Nu îmi plac dobitocii. ”

    eu cred ca nu iti place sa fi criticat… sincer… vrei numai comentarii de bine? de ce nu lasi persoanele sa zica ce nu le place aici si ce vor sa se schimbe?

    nu ma consider blogger… sau ceva in genu… am un blog simplu, ca sa imi scriu aberatiile …deci nu te critic, doar imi zic parerea :)

    auzisem de blogul tau de la mai multi, toti erau disperati sa te puna in blogroll ca poate ii puneai si tu… vezi doamne le aduci trafic …
    dupa te-am vazut la tv cand comentai blogurile vedetelor…
    am o intrebare: daca tu scri 2-3 randuri, toti tre sa scrie ca tine ? ce ai cu persoanele care scriu mai mult? daca le duce capu si au ceva interesant de zis si nu se pot rezuma in 2-3 cuvinte…

    iar, daca tu zici ca daca vrem sa citim mai mult sa intram pe google… ce rost are sa mai intram aici? nu ar fi mai usor sa intram direct pe google?

    e a doua oara cand intru pe blogul tau si sincer nu e cine stie ce…
    si nu te cunosc ca sa am ceva cu tine… o simpla parere

    00
  23. @Andreea

    Pentru ca aici nu e democratie. E blogul omului si el este stapan. Daca nu-ti convine critica-l la tine pe blog.

    Draga, daca Zoso scrie mai putine randuri inseamna ca este eficient in comunicare. :P

    00
  24. Este stilul tau si asta iti permite sa scrii cum vrei.
    Dar sunt de acord cu ce a scris secatul si andreea-2posts-mai-sus.
    Vorbeam cu niste prieteni despre ro-top-bloggers. Au atat de multi vizitatori incat isi permit sa scrie posturi de 2 propozitii ca sigur vor aparea vreo 20de comentatori fiecare comentand ce a inteles din postul respectiv. Am citit la Tudor Chirila un post de o propozitie.. ceva despre divinitate, parca. In vreo 2 ore avea deja 10 commenturi: diferite opinii despre ce a vrut el sa zica oare in postul ala…

    00
  25. Parerea mea :-?? ” n’ai cu cine domle’..niste tarani „

    00
  26. Sincer sa fiu, insemnarile tale sunt lungi doar atunci cand trebuie.

    00
  27. ai dreptate, sunt stupide posturile extrem de lungi… unele.. eu de exemplu as citi un post lung daca m-ar interesa dar o stire sau ceva, as prefera sa fe cat mai mica… totusi, crezi ca sunt atat de interesante posturile in care citezi ceva sau pui o poza si dupa scrii „via …” ?

    00
  28. NOU
    #29

    e primul meu mesaj catre tine. dragut blog.
    si nu o sa spun „ai dreptate zoso”. o sa te intreb de ce peste doua zile?
    cu respect, o prea-dobitoaca-new-bloggerita.

    00
  29. E foarte bine!nu ne plictiseste;)

    00
  30. Omu’ arunca bomba = ofera informatia ! (esti oarecum ok mon cher)

    00
  31. N-are sens sa scrii articole foarte lungi,ca plictisesti omu’.

    00
  32. Cine are chef de citit si ascultat texte lungi … la biserica

    00
  33. poi da :D , scrie cum vrea , e blogu’ lui , el face posturile nu cei care comenteaza ce mai ?! macar are sens :)
    ciuzz bafta ;)

    00
  34. Ei da, ei creat o adevarata polemica ia uite aici cum se inghesuie lumea in doua tabere una care iti sare in ajutor ca poate poate da bine :)) sau pur is simpul te cunosc si altii care scriu ce gandesc cu adevarat sau vor sa faca nota discordanta ca sa iasa in evidenta.

    Personal inca nu ma pot pronunta pentru ca este abia a doua oara cand accesez blogul tau dar te voi anunta cand ma voi decide de ce revin.

    00
  35. Ca o completare la ceea ce ai postat tu aici, motoarele de cautare indexeaza doar primele cateva sute de cuvinte din articol , nu toate. Asa ca mai bine faci mai multe articole cu cate mai putine randuri de scris. Parerea mea. :)

    00
  36. Imi place mult cum scrii. Mi se pare foarte ok sa scrii ceea ce e esential, nu romane intregi, care te plictisesc.
    In final, pe noi cititorii, ne intereseaza esentialul, subiectul scurt si la obiect.

    P.S. Putem face schimb de link la blog roll? nu stiu daca m-am exprimat corect… ce vroiam sa zic e faptul ca as vrea ca in lista ta de bloguri ( blog roll) sa apara si blog-ul meu… iar eu voi face acelasi lucru pe blog-ul meu.

    Daca ai timp si nu e vreun deranj, astept un raspuns pe mail.

    Succes!

    00
  37. Asa e .. articole scurte si la obiect. Obosim citindu-te.

    00
  38. foarte just! cel mai just! :)

    00
  39. @cemaseaca: wow ! ai perfecta dreptate cemaseaca =))
    ca orice formator de opinie, trebuie sa existe si victime ale curentului „vreau sa fiu spalat pe creieras”, prin urmare orice opinie a formatorului va fi ingurgitata imediat, si raspunsul efemer… „esti super, ai dreptate” nu poti decat sa ai sentimentul de mila pt astfel de persoane… dar hey, alea te ridica =)) nu zoso?

    00
  40. simplu si la obiect.cine are chef de citit, exista biblioteci cu sute de romane, poate chiar mii.nu iti place nu citesti si nu critici in cuvinte triviale. p.s. similar esentele tari se tin in sticlute mici.putin si bun, decat mult si prost ;)

    00
  41. Sigur ai auzit de KISS!
    Keep It Short & Simple.Good job!

    00
  42. Sunt foarte multe persoane care se plictisesc foarte repede. Stirile adevarate sunt la obiect, scurte… fara pierdere de timp, spatiu si cuvinte.

    Eu de exemplu ma plictisesc foarte repede… daca imi dai un text de 2 pagini si imi spui sa-l citesc ca e bestial… s-ar putea sa nu ma convingi…

    00
  43. Cei care te critica inseamna ca sunt pe conceptul ” Cantitate” iar tu esti pe „Calitate” , bine…si mai e si aia cu „Vorba multa..saracia omului” :))

    00
  44. Eu sincer cred ca nu scrii mai mult din simplul motiv ca nu te duce capul mai mult.
    OK, ai trafic, ai comentarii, dar ai si numai prostii pe blog. Ai cititori comuni cu CanCan-ul. Nu zic ca e rau. Pana la urma, mai multi prosti = mai multi bani. Te felicit pentru afacere. A se citit atent cuvantul „afacere”. Nu mi se pare corect insa ca tu sa-i critici pe altii pentru comentariile lor si sa-i jignesti, cand tu esti cel mai prost din curtea scolii. Iti aduc 3-4 copilasi de 12 ani si le explic doar atat „asta-i siteul, aici va logati, asta-i google, de-aici luati stiri si le puneti in partea cealalta”. Singura diferenta ar fi ca tu ai 100 de ani de cand faci treaba asta si ai surse. In rest esti zero.
    Referitor la ce-ai zis tu mai sus „poti sa citesti peste 2 zile in ziare” – ma indoiesc ca tu ai putea publica o stire verificata cu 2 zile inainte de un ziar sau de o televiziune de stiri respectabila. Poti cel mult sa publici zvonuri si sa te rogi ca ele sa se verifice pe parcurs, astfel incat tu sa fii primul care a publicat stirea respectiva, in timp ce ceilalti asteptau confirmarea ei.
    M-am intins putin, sper sa citesti, sa bagi la cap.

    00
    • dragos, esti putin prost. sursele si experienta fac totul! cum pla mea poti sa spui „esti destept si frumos, in rest, esti nimic”? esti cazut in cap?

  45. EXACT asta imi place !
    Am citit randul am inteles (ca nu sunt venit din padure) am comentat parerea mea personala ( nu a altora) am plecat.
    Asta mi-ar place mie sa citesc si in ziare. Stiri la obiect. Esentialul frate, nu bati toba cu inceputuri literare ca adorm.
    De asta te felicit bv. esti direct la obiect si ai pus punct.

    sincer iti spun EU cand vad un articol de-o pagina nici nu-l citesc, frunzaresc prin el sau renunt. Ma plictiseste.
    iar daca intri sa citesti cateva bloguri 3, 4 cate te-au atras, nu ai timp sa vezi ce au scris toti, doar nu pot sa stai ore sa le citesti pergamentele.
    (mai bine se apucau sa scrie carti)

    00
  46. Stii care-i faza, si e super tare?
    Ca la articolul asta ai scris cam mult :)). Ceea ce ai scris aici se putea reduce la:

    scurt şi la obiect
    Pentru cei care vor sa stie de ce sunt atat de succint prin articolele mele, este din cauza ca luzerul de mine are si alte lucruri de facut , cum ar fi unul sau mai multe joburi etc.

    Daca scriai atat..probabil ca ai fi fost destul de succint incat sa atragi citici mai severe :).

    00
  47. scurt si la obiect !!:))

    00
  48. si mie imi plac scrierile scurte. good stuff ! :)

    00
  49. ai perfecta dreptate.SCURT SI LA OBIECT !

    00
  50. „aută pe google sau citeşte-o în ziar peste 2 zile.”
    Adica vrei sa spui ca tu ai o informatie cu 2 zile inainte sa apara in ziare?!
    Daca da, de unde iei informatia asa repede?!
    Sau poate ziarele vor scrie mai mult, despre ce ai scris tu pe blog putin?!
    Toate cele bune!

    00
  51. @Dragos: Intradevar ceea ce ai spus mai sus este simplu adevar. Pentru a mai sta si comenta nu am de ce si din pacate pentru el nu are rost.
    Bafta si toate cele bune tuturor!

    00
  52. Crezi ca sta cineva sa citeasca posturi mai mari de 5-10 randuri?

    00
  53. poi… Zoso… tu scri cum iti place, ce conteaza ce zic altii! e blogul tau pana la urma. admit ceea ce faci si ceea ce conteaza(infara de „scriu putin, recunosc”-adica scurt) conteaaza sa fie de calitate-vorba mea- poti scrie zeci de paragrafe- vorba ta- dar daca sunt niste bazaconii? tot nimic nu faci. cel mai bine e sa scri cum iti place, cei ce s-au intors pe blogul tau, cu siguranta se vor reintoarce. succes––Nicholas

    00
  54. scuze- admir ci nu admit:D–Nicholas

    00
  55. Zoso, eu am impresia ca tu esti baiat fain dar nu vrei sa arati.
    Imi place sa citesc unele chestii la tine pe blog dar nu imi place limbajul folosit mai ales vis a vis de unii care te critica, si o fac intr-un mod constructiv, aviz la comentariul lui Dragos de mai sus. In fond si la urma urmei e blogul tau si faci ce vrei, insa nu strica sa mai pleci urechea si la ce zi altii. Spor la treaba si la cat mai multe posturi. :)

    00
  56. Decat ca cei care scriu 5-6 paragrafe de prostii si te plictisesti citind acelas lucru redat in 10 fraze consecutive…mai bine 3-4 fraze bune. Cei ce au adus aceste critici ar trebui sa-si faca un blog si sa scrie ei n paragrafe…sa vedem daca te egaleaza macar la numarul de vizitatori;)

    00
  57. NOU
    #59

    Imi place stilul acesta, scurt si la obiect. Nu tu baliverne si chestii, nu zic imi place sa citesc si un text mai lung, doar daca ma atrage si are acel simt al umorului care sa-mi placa mie.

    00
  58. Sunt de acord cu acest mod de abordare al continutului, si eu ma gandesc la fel din doua motive deja explicate mai sus: timpul si eficienta mesajului in timp real (news, noutate, stire). Nu degeaba a aparul microblogging-ul si cred ca in viitor se va extinde foarte mult.

    00
  59. Mai bine putin si bun decat lung si prost

    00
  60. Eu la fel, le fac scurte..nu prea vad rostu sa le fac mari si ..fara rost bineinteles:)
    Good luck !

    00
  61. Pentru ca numeri banii in timpul asta si te crezi destept dar audienta ta scade de la zi la zi si peste 3 ani nu o sa mai stie nimeni de tine, esti ca Bianca Dragusin, ai dat si tu lovitura 1 an maxim 2 :)

    00
  62. Sincer nu trebuie sa ii asculti pe astia care n-au ce face si baga si ei un comment de critica… sa critice cand ori ajunge si ei la nivelul tau. Sincer mie imi plac mai mult articolele tale scurte… deoarece cand ma uit la un articol cat casa inchid draqu fereastra ca n-am chef . Te felicit tine-o tot asa ;).

    00
  63. Scurt si la obiect vorba aia ! good job!

    00
  64. NOU
    #66

    si mie imi plac oamenii directi…imi place blogul tau.Mereu il voi citi cu placere…Numai bine

    00
  65. defapt esti laconic pentru ca altfel nu ti-ar citi nimeni blogul.

    00
  66. Mi-a placut ”sau citeste-o in ziar peste 2 zile”, ce subtil ne sugerezi ca esti inaintea ziarelor, tv-ului.

    00
  67. Vorba lunga…saracia omului…

    00
  68. Probabil ca psihologia inversa functioneaza.;) best of luck.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube