monitorizarea angajaţilor

Monitorizarea folosirii internetului de către angajaţi este ilegală.
detalii aici

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. o mica modificare: de catre angajtori, nu angajati

    deci multe actiuni ale patronilor in relatia cu angajatii sunt abuzuri in romania
    codul muncii ofera o gramada de drepturi salariatilor, problema e ca la noi se incalca la greu

    asa ca e bine de stiut ca faza, dar nu de aplicat
    cel putin nu acum

    00
  2. zicea un „store manager” de la ultra pro ca la sfarsit de luna lor le vine desfasurator cu paginile de net pe care au intrat… Nu mi se pare prea corecta treaba asta… adica de ce trebuie sa vada bossu pe ce intru eu? … in fine … e buna treaba asta cu CEDO :D

    00
  3. Si se practica la greu unde lucrez eu. Si in general la corporatiile mari este practicata metoda de monitorizare, sa vada ce face angajatul scrie linii de cod sau joaca nust ce jok in flash pe net…. a si am uitat sa mentionez URASC PROXY-ul de kkt prin care ies.

    00
  4. romania, pai normal ca de angajatori. doar nu de china.

    ps: schimba nickul, creeaza confuzie.

  5. oare de cand se aplica legile in romania?

    00
  6. adica pot sa intru linistit pe pornache si nu au voie sa ma dea afara pe tema asta? how cool..

    00
  7. noi romanii suntem putin altfel.prin afara daca mi se restrictioneaza accesul la ymess spre exemplu se considera ingradirea libertatii de exprimare a angajatului ,orele suplimentare se platesc si cine nu plateste e dat in judecata.ultimul proces a avut ca protagonist pe walmart care a platit daune de 7 mil$.asa ca welcome to romania,tara tuturor posibilitatilor

    00
  8. un program de monitorizare recomanda cineva !?

    00
  9. [quote]prin afara daca mi se restrictioneaza accesul la ymess spre exemplu se considera ingradirea libertatii de exprimare a angajatului[/quote]

    Really? Esti sigur ca nu cumva prin dinuntru? Insane in the membrane…. (i know)

    [quote]CEDO sublinieaza faptul ca acel Colegiu nu a avertizat angajatul ca telefoanele sunt posibil sa fie monitorizare, si ca atare ea a avut o presupunere rezonabila („reasonable expectation”) cu privire la caracterul privat al apelurilor de la locul de munca.[/quote]

    Sumarul induce in eroare… monitorizarea este ilegala in cazul in care angajatorul accepta printr-un regulament interior ca angajati sa aiba comunicari personale prin inermediul resurselor angajatorului sau in fine daca nu se anunta ca exista posibilitatea monitorizarii – asta e cazul telefonelor si e-malurilor.

    00
  10. @zoso: prin urmare postul creeaza confuzie. :-) dupa clarificarile lui aparent el.
    Dar sa zicem ca nu instiinteaza angajatorul angajatul repede varsatoriu de trafic si impulsuri dar ii limiteaza/taie accesul la anumite site-uri (gen miniclip punct ro si diferite pornake etc.). E de vina in acest caz (incalca vre-0 libertate) angajatorul care incearca sa „canalizeze” atentia prea putin concentratului angajat?? Ai?

    00
  11. Angajatorul se obliga sa anunte angajatul ca traficul internet, apelurile telefonice etc. ii sunt monitorizate. Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa fie specificat pe contractul de munca.

    Mi se pare o chestie normala sa-ti blocheze accesul la anumite site-uri sau anumite servicii. Ma rog, daca esti putin tehnic stii si cum sa scapi de proxy-ul si/sau limitarile respective. Nu-i mare lucru :-)

  12. dar nu e nimic nou in asta… la fel si cu camerele de filmat de la munca… atata timp cat stii de ele e ok… la fel si angajatorul are dreptul sa stie ce faci tu pe banii lui… cu exceptia budei, logic

    00
  13. ar fi mai multe aspecte:
    1) securitatea retelei (ca poate accesul la un site cu pornache necesita download de controale activeX si de aci incepe tambalau)
    2) patronul nu te plateste sa stai pe pornache….te plateste sa muncesti…
    3) incearca sa te pui in locul patronului, sa vina de la dept IT si sa-ti sa te anunte ca reteaua e pe butuci (ca antivirusul nu a facut fata la noul virus contactat de X care bantuie prin cine stie ce cotloane ale netului) si ca restaurarea dureaza 2 zile, cu pierdere de date…si de bani din buzunar…evident..

    Eu administrez 400 de statii de lucru si 12 servere si stiu despre ce vorbesc. Accesul trebuie limitat strict in interes de serviciu. Atat. Numai bine !

    00
  14. nu este ilegala. mai citeste o data speta.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.