IAB, prostie, minciuni şi mere

Sunt sau incerc sa fiu jurnalist. Imi place sa scriu, imi place sa informez, imi place sa comentez.
Avand aceste premise in minte, sa pornim la drum.

IAB (Interactive Advertising Bureau) Romania e o initiativa laudabila, niste oameni care incearca sa puna putina ordine in publicitatea online locala. Incearca, nu reusesc, detalii.

Zilele trecute, un mic scandal a pornit pe tema IAB Romania. Care are un presedinte ales si care incearca sa functioneze. Detaliile activitatii imi scapa. Notez doar ca seamana a firma de apartament, cu blogul ala pe blogspot.
Scandalul. Un nene care se da drept presedinte IAB RO si de care nu a auzit nimeni. Sau cel putin asa declara lumea. Ca adevarul e altul si ca personajul pare infipt in onlineul romanesc, asta nu se spune nicaieri. Sau aproape nicaieri. Pentru ca sursa originala a informatiei, blogul lui Pahomi, a disparut din pesajul internetului romanesc. Notam asadar primul blog/site inchis din cauza informatiilor prezentate. Totusi, informatia este prezenta aici. Informatia intiala. Ce a urmat dupa a fost ca unii oameni s-au simtit atinsi (il stiti, un nene care ba voia sa defiinteze harta publicitatii, ba sustinea ca daca nu esti director in publicitate nu poti comenta si alte ineptii demne de secolul 21 si de libertatea de exprimare).
Ok, am stabilit ca blogul lui pahomi a disparut, dar cacheul ramane.
Hai sa vedem ce i-a enervat pe unii.

{RE: despre Stan Farina – Cales and more}
marius.pahomi | {Personal} | Tuesday, March 20th, 2007
Draga Ciprian Stavar,

Sunt suprins si sincer dezamagit de modul in care ma ataci total nejustificat si fara nici o lipsa de bun simt pe o lista de discutii a IAB Romania.

Cu surprindere aflu cum ca declari ca ai fi tinut legatura cu IAB. Atunci cum iti explici ca IAB Europe nici nu stie de existenta noastra ca organizatie? A cui vina este aceasta, draga Ciprian Stavar? In ce a constat comunicarea ta cu IAB ? (retoric)
Acelasi care din prostie si inconstienta pune pe blog „stirea” acelasi care se lauda pe blogul sau si pe altele ca a facut IAB Romania.

De ce numesti „prostie si inconstienta” faptul ca {am publicat} pe blogul meu ceea ce {am descoperit} din pura intamplare? Ce ar fi trebuit sa fac? Sa ascund incompetenta altora?

Daca nu as fi publicat {ceea ce am descoperit}, in acest moment IAB-ul Romania avea in continuare CEO ce ne reprezenta pe la conferintele de afara, fara ca tu macar sa ai habar si sa te lamentezi penibil –

De asemenea, Cirpian Stavar, cine a facut IAB Romania?
Oare tu sau noi toti cei care reprezentam industria online din Romania?
In afara de faptul ca s-a dus pe banii Vodanetului la Bruxelle si a luat bilet de avion last minute (adica pret ridicat) n-a facut nimic.

Iar in ceea ce priveste pretul ridicat, din pacate nu existau curse low-cost pe vremea accea [:)] .
In ceea ce priveste „last minute”, decizia a fost una last minute. Nu inteleg totusi de ce intereseaza pe cineva de la lista IAB Romania ca a platit Vodant „pret piperat” pe bilet.

Nu stiu ce intelegi prin „n-a facut nimic” atunci cand te referi la mine, mult mai interesant ar fi sa ne explici ce „ai facut” tu (sau mai exact ce nu ai facut).
Dovada ca n-a facut nimic este ca Vlad deleaga mai departe pentru a face demersurile pe numitul (marele) Claes Ole Andersen, ex angajat Active Software.

Draga Ciprian Stavar, cred ca esti – asa cum te numea cineva – unul dintre frustratii majori ai acestei industrii. Motivul pentru Vlad deleaga mai departe pe (marele) Claes este faptul ca eu nu mai eram la acea data coleg cu tine si implicit nici angajat al Vodanet.
Ce face Cales ? NIMIC.

Draga Ciprian Stavar, Claes nu putea lupta cu interesele ce gravitau in jurul infiintarii IAB. Discutiile si tatonarile au durat vreme de aproape doi ani, pana ai aparut tu drept „consultant independent” calare pe un cal alb (numit NCH), demisionar de la Vodanet, unde as putea afirma ca NU AI FACUT NIMIC ai facut si tu ce ai putut, dovada ca ai si fost nevoit sa pleci, de unde si frustrarea ta –

In rest, numai de bine –

Concluzia e ca se poate. Inca mai avem fosile in internetul romanesc.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

  1. Tare asta cu merele… :D

    00
  2. zoso… articole in genul asta ma fac sa revin pe blogul tau.

    Chiar mi-a placut. La cat mai multe!

    00
  3. penibil…ce se intampla.

    00
  4. Nu ma mira. Pe mai peste tot unde e vorba sa se infiinteze o asociate pe un domeniu, incep sa iasa discutii.
    Imi aduce aminte de presa auto.

    00
  5. Ah si ma bucur inca o data ca , desi invitat la sedinta de infiintare a IAB, am hotarat sa nu ma duc :-) Imi vine sa imi dau o bere pe chestia asta. De fapt, stai ca am la rece. BRB :D

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.