HOrea Bădău şi ASC Media protestau în faţa televiziunii greşite!

Asociaţia Consumatorilor de Media a protestat, vineri, în faţa sediului Antena 1, împotriva violenţei şi senzaţionalismului ieftin din jurnalele de ştiri.

Câţiva tineri, purtând afişe pe care scria ‘Zece lovituri de cuţit, caut reporter talentat’, ‘Jurnalist, pierdut demnitate, o declar nulă’ sau ‘Moarte ştirilor de la ora 16,00’, au aprins lumânări în semn de solidaritate cu victimele prezentate la acea oră pe ecran şi au depus o coroană de flori la gardul postului.

Reporterul Antenei 1 care a relatat evenimentul le-a atras atenţia tinerilor că jurnalul postului începe la ora 16,00, nu la 17,00, şi i-a sfătuit să meargă la sediul Pro TV. La rândul lor, membrii Asociaţiei l-au informat că au protestat deja, vinerea trecută, în faţa sediului Pro TV.

Deşi Asociaţia are 50 de membri activi, doar şase au participat la manifestare, din cauză că nu aveau autorizaţie de miting.
(rompres)


Vezi mai multe video din Stiri

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Pwned :-D

    00
  2. La cat capital electoral are printre cei din mediul rural, este o chestie mai mult decat fireasca.

    00
  3. lol… mie mi-ar fi rusine sa mai activez intr-o asemenea asociatie, in urma celor intamplate azi.
    Sa nu uitam ca majoritatea avem o telecomanda la teveu si o putem folosi :)

    00
  4. de aia nu mai poate voiculescu si cu sarbu…cred ca le crapa obrajii de la ras…

    00
  5. asta nu e grav.
    gandeste`te la probleme mai mari : becali intra in parlament in 2-3 ani . omg wtf lol …

    00
  6. E bine ca au miscat ceva. Nici ei nu cred ca-si imaginau ca brusc isi vor aminti jurnalistii de un concept numit deontologie.

    00
  7. lol … dupa cum le spusesem si dupa cum ma asteptam :))

    00
  8. Sunt 60 de canale si 2 jurnale „de la ora 5”. Ce-o sa se aleaga de noi!

    +

    Cei care au ales formatul acestor stiri au analizat bine audienta si se pare ca asta vrea publicul „10 lovituri de cutit”

    00
  9. Patetic…asta trebuia sa fie o stire obiectiva, nu o demonstratie cum ca protestul lor nu e intemeiat. Rolul reporterului e de a pune intrebari, nu de a face afirmatii, iar rolul prezentatorului e de a prezenta obiectiv stiri de interes pentru telespectatori, nu de a incerca sa spele imaginea lor si de a „aminti” lucruri unor oameni care nu au drept la replica…

    00
  10. Stirile de la ora 4 ? Ma sa se duca la Pro tv la ora 5 sa vada acolo „viata” Oricum idee laudabila cand mai faceti ceva asemanator va ajut si eu

    00
  11. @lucian: am o intrebare: cine a stabilit ce vrea lumea? exista sondaje de opinie care spun ca lumea vrea genul asta de stiri? eu am impresia ca lumea vrea asta pentru ca asta i se ofera. vorbim totusi de doua posturi care sunt importante ca si cota de piata. oameni nu se uita la stirile de la ora 16 sau 17 pentru ca sunt stirile de la ora 16 sau 17 ci pentru ca se uita pe antena sau pe pro.

    in afara de a face profit, eu cred ca o televiziune are si un rol educativ, sau civic daca educativ ti se pare prea mult. puteti sa va intalniti cu pro si sa stabiliti ca in 12 luni (de exemplu, sa fie tranzitia lenta :) ) reduceti importanta stirilor tabloide si incercati sa oferiti subiecte mai serioase. eu nu cred ca o sa va pierdeti audienta daca faceti asta.

    00
  12. NOU
    #12

    Zoso, o scurta relatare:

    Pe la 16.30 ma suna organizatorul protestului cu o rugaminte. Iata dialogul:
    – Lucian, vezi ca a venit fata sa semnezi tricourile pentru Tirgul Educatiei.
    – Da’ Horia, era vorba ca vine pe la cinci…
    – Imi pare rau, a venit acum, dar te asteapta.
    – Ok, zic eu. Vin la cinci si semnez tricourile.

    Zis si facut. Vin, semnez tricourile pentru FJSC (ma rugase si doamna Coman), urc in redactie. Unde aflu de protest. Ma uit pe caseta. Si-acolo o gasesc ( Doamne, sper sa ma insele ochii) pe domnisoara cu tricourile. Asa realizez ca doar cu o jumatate de ora inainte protestase impotriva noastra, a jurnalistilor astia fara decenta.

    Intrebare: de fapt protestatarii sunt suparati si rusinati pe noi? Atunci de ce ne cer autografe, care merg la tirguri educationale?

    Sau sunt mindri de noi? Si-atunci de ce protesteaza?

    Si-acum sunt perplex. Jur, si ma perplexez greu.

    Dar eu am luat-o ca pe un happening. Horia, ai legatura!

    00
  13. NOU
    #13

    Lucian, sintem colegi de trust, GSP e vecin ca si cladire cu Antena, etc, etc, etc.
    Sincer insa, n-am putut eu sa nu fiu stupefiat de tonul zeflemitor pe care l-ati abordat, incepind cu titlul „Protest de dragul protestului”, pina la intrebarile insistente si oarecum penibile ale Roxanei Nica, de parca oamenii aia erau niste infractori veniti sa ceara sa fie eliberati din inchisoare dupa ce au violat 16 copii…

    00
  14. NOU
    #14

    Cristi, nu am comentat live-ul.
    Insa pe de alta parte mi se pare flagranta lipsa de informare a unor viitori jurnalisti: formatul de la ora 16.00 pe Antena 1 n-are nici o legatura cu Stirile de la ora 17.00 de la PRO TV. Nu zic ca unul e mai bun decit celalalt, zic doar ca n-au legatura. Unul e generalist, celalalt e mai tintit pe evenimente „negre”. Antena a incercat mai multe variante de dupa-amiaza, insa nici unul care sa merite chiar si un protest mititel…

    Pe de alta parte, chiar si protestul de la PRO imi pare bizar. Consumatorii de media sunt de fapt studenti la media. E ca si cum ospatarii ar protesta impotriva consumului de friptura, pe motive de moralitate – ucidem animale pentru asta…. Da’ daca lumea vrea fleica, cine sunt eu sa i-o iau de pe masa?

    00
  15. NOU
    #15

    Lucian, da, e adevarat, stii si tu ca in FJSC profesorii de acolo sint impotriva modului in care arata in prezent stirile posturilor comerciale. Studentii, pe undeva, sint de acord cu profesorii, insa, duoa ce ies din scoala, aici iti dau dreptate, „se dau pe brazda”. Constientizeaza toti, fara exceptie, imensa diferenta dintre teorie si munca de redactie. Eu inteleg si oarecum sustin jurnalele de stiri mari, pentru ca lucrez in media, dar de aici si pina la bataia de joc pe care Roxana Nica a facut-o cu cei 4-5 studenti care protestau in fata, mi se pare cale lunga. Practic, mai avea putin si le spunea „ce cautati aici, ba, fraierilor”….E jenant.

    00
  16. Lucian, tu semnezi tricouri pentru Horea Budau ??
    pentru unul din exemplele: astia NU AU CE CAUTA IN INVATAMANT !!
    Ori nu cunosti reptila aia viermanoasa, ori…

    00
  17. Cristi, ce treaba are Budau cu jurnalismul ?? El, care la seminarii (fugeau studentii de el pe capete) intreba diverse chestii si el le „dezvolta” in emisiuni la Delta RFI etc.
    Am o gramada de povestit despre jegul asta, dar mi-e sila sa le astern pe blog…

    00
  18. Democratia spune ca oamenii au dreptul sa protesteze impotriva a ce vor ei, la fel de bine cum alti oameni au dreptul sa se uite la ce stiri vor ei. Dar cineva care pretinde ca e cadru didactic intr-o facultate de jurnalism si face protest inainte de A SE INFORMA despre obiectul propriului protest…mi se pare incalificabil! Horea trebuia sa stie sa-i raspunda reporteritei la toate intrebarile fara ezitare. In loc de asta, el nu a spus NIMIC, pentru ca nu avea pe ce sa se bazeze. Vorbea vorbe. Mie mi se pare ca s-a facut de ras. Big time.

    00
  19. deci antana 1 sa mio suge/./,.,,..,ti

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube