noi scrim, nu gândim

Nu cunosc prea bine detaliile butonaşului cu Gândul de pe situl roblogfest, dar am râs când l-am văzut. Ce blogger şi-ar pune acel buton la el pe blog, când Gandul scrie în mare inepţii despre bloguri? Mai nimeni.

Ultima vomă a lor vine prin intermediul doamnei Melania Mandas-Vergu, redactor şef la Educaţie. O ştiţi, e tanti aia care a cumpărat subiectele la bac de la Unirii şi a dat fuga repede cu ele la televiziuni, ca să poată fi acuzată apoi ca le-a obţinut prin metode mai puţin ortodoxe (la fel cum a obţinut şi postul de la Gandul, se zice).
Nu îmi este simpatic Gramo, nu îi citesc blogul decât rar, dar îi ţin partea nu pentru că e blogger şi la Gândul lucrează mulţi dobitoci, ci pentru că e un om. Spre deosebire de reptilele care se semnează în ziare. La facultatea de Filosofie, unde Gramo e profesor, regula e regulă şi legea e lege, bă, se aude acolo în spate? Să fie totul în regulă, să fie totul drept şi ca la carte! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! La facultatea de Filosofie! Pana mea, când dai de asemenea oameni, îţi vine să îţi bagi picioarele în ea de viaţă! Madam Melania, ştii pe ce se bazează progresul? De fapt, după ce vei fi căutat în dicţionar cuvântul, vei afla că progresul înseamnă că mai mulţi pitencantropi gândesc diferit de turmă. Iar la facultatea de filosofie, cam asta îi învaţă. La jurnalism te învaţă să scrii, la filosofie să îţi arăţi fundul în mod filosofic.
Un profesor şi-a arătat fundul? Dacă asta vă oripilează, ar trebui să puneţi mâna pe nişte cărţi să vedeţi blasfemiile şi obscenităţile care se emit acolo. Oare ştiţi că Nietzsche (nu, nu atacantul de la Udineze) scrie chestii de genul „Dumnezeu este mort, totul este permis”? Nu? Atunci, e cazul să căutaţi pasajul ăla şi să cereţi arderea pe rug a autorului şi a cărţilor! Grăbiţi-vă, aveţi susţinerea capetelor de tinichea!

Dap, mă grăbesc să îmi pun butonul cu Gândul pe blog…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Am vazut stirea pe ProTv, am citit dupa aia pe Gandul si nu m-am lamurit de ce i s-a dat o asemenea amploare.

    Criza de subiecte? S-a terminat cu demisia lui Ungureanu, cu Basescu, cu Irakul?

    Naspa, trebuie gasite subiecte cu priza la publicul manelist.

    00
  2. Pai poate lichidul ala e palinca de Bihor camuflat in lichid de meditatie :B
    Doar eu am impresia ca blegosfera romaneasca este din ce in ce mai gretoasa pe zi ce trece? Nu ma refer la blogul incriminat in chestia aia numita ziar, ci la imaginea de ansamblu…

  3. vezi ca e Udinese :D

    00
  4. Astept ziua in care fata ta o sa vina de la scoala cu o sticla in care e lichid galben si are eticheta MISA. „tati, profu de filosofie mi-a zis sa iau doua guri dimineata, inainte de a citi din luminatul Grig”…si dupa aia sa faci tu pe libertinul pe Internet…

    00
  5. …face kamasutra ?! kamasutra e o carte cu diverse chestii sexuale.. nu pricep cum e aia „face kamasutra”.. eventual aplica kamasutra…

    singura vina a profesorului e faptul ca de pe siteul facultatii e un link direct catre blogul cu respectivele poze… si nah.. sa zicem ca asta contravine regulamentului intern al facultatii.. dar pina la a scrie articol in ziare de kkt e cale lunga.. dar nah.. monica e maritata si are deja copil… mutu nu mai trage pe nara nimic… nici un scandal cu sabii etc… asa ca ne luam de astia care „face kamasutra”

    00
  6. „la filosofie s? ??i ar??i fundul ?n mod filosofic”….daca asta ai inteles tu din „banchet”, e treaba ta. sigur era gaz pe teava aia ? :)

    00
  7. alex, si o sa fie singura? o sa fie colega cu una cu tricou cu metallica si cu un walkman vechi si care o sa raspunda la numele „alina”. bine… :D

  8. „Legislatia romaneasca, precum si cea internationala, cer expres ca un profesor, un educator sa fie un exemplu de decenta, moralitate, integritate psihica si fizica.”

    Ce dracu cod de legi are asta? Sau confunda codul etic intern al unei universitati cu dreptul. Stupid fuck

    00
  9. Ok, hai sa impuscam pe Adam si pe Eva ca si ei erau goi. Sau hai sa facem baie cu lumina stinsa …
    Sa nu poarte lectii de moralitate cei ce se mangaie incetisor uitandu-se la FasionTv.

    00
  10. bai, ca e exchibitionist e treaba lui, cat timp nu implica si institutia la care lucreaza…atata timp cat omu si-a pus un link pe site-ul facultatii nu mai e doar treaba lui!…asta e un alt labagiu care ar vrea sa-i urmeze lui Guru Bivolaru…e disperat dupa p#@*a…”Asta-vara am avut un proiect – un tip de la o facultate de ????Fine Arts?? din Olanda a fost regizorul virtual al unui soft porn cu Gramo” … asta chiar e o chestie cu care sa se laude un profesor???

    00
  11. @Alexander: Citat de pe blogul impricinat:

    „ok, recunosc, am fost in ????90 la o intalnire a celor de la MISA; vorbea un domn cu o voce metalica de robot si o privire fixa; in jurul lui stateau in niste posturi yoghine (decente) cateva fete;

    ceva mi s-a parut suspect; am plecat si nu m-am mai dus niciodata acolo; dupa vreo 10 ani am mai preluat / editat stiri despre MISA pe varianta in engleza de la hotnews; si cam asta e tot”

    misto sa bati campii nu?Presupun ca au si inflorint copacii la tine in campiile verzi….

    00
  12. Apropo, ca veni vorba..citeam pe alte situri unde se propovaduiesc tot felul de ideologii, care mai de care mai evlavioase, cele mai multe venite de peste ocean, cum ca noi astia care mai credem in bunul simt interior am cam fi depasiti si ca, n-ar fi rau, sa invatam de la cinici cum sa ne cladim un sistem de referinta solid, cu adevarate valente morale. Ok… si, drept urmare, am fost indrumata sa mai citesc si eu cate ceva, macar un Sloterdijk, acolo…Intamplator l-am citit, asa ca o sa dau un citat de mare angajament:
    „Batut adeseori, ciupit sau lovit cu piciorul, curul si-a creat o imagine a lumii care porneste de jos, una plebee, poplara, realista. Mileniile de neglijenta nu au trecut peste el fara sa-l atinga. Acestea l-au transformat intr-un materialist, unul de orientare dialectica, ce are ca punct de plecare ideea ca lucrurile sunt oricum pline de cacat, dar nu si fara speranta. (????) Ar parea ca aceste dosuri dispretuite ar astepta clipa revansei intr-un viitor apropiat, adica clipa in care toate vor fi din nou in buda.
    (Peter Sloterdijk: Critica ratiunii cinice, vol.1, Editura Polirom, 2000)

    00
  13. Si ce daca s-a dezbracat si omul?n-are voie?oricum are o nevasta urata rau si nu se uita nimeni

    00
  14. si uite`asa lumea uita ca in tara asta primii oameni din stat isi arunca zilnic calomnii/acuze catastrofale si treaba merge ca unsa.

    00
  15. ramane faptul ca nu-ti poti linka blogul personal din profilul tau pe site-ul institutiei in care lucrezi.

    Am avut si eu profi cu bloguri linkate din profil, dar erau bloguri pe aceeasi tematica ca si cursul.

    Sunt multe feluri de bloguri, unele se pot linka, altele mai putin. Filozofii sunt mai trasgresivi:)

    imi da si mie un link cineva cu Nietzsche de la Udinese?

    00
  16. era un link catre blog, nu catre poze; pozele alea sunt intr-un post din 700 altele; am discutat despre toata povestea aici; 10x pentru reactie, Zoso!

    00
  17. Neuronu’, EXHIBITIONISM.

    00
  18. @buttercup…ai dreptate! My mistake!

    00
  19. @neuronu :))))
    scrisesesi bine prima oara, te-ai luat dupa buttercup care a inteles altceva (adica a apreciat gresit contextul in care ai publicat tu cuvintul exhibitionist) si ai fost de acord cu ceea a scris ea, desi ea a inteles gresit.
    Concluzionind, e corecta varianta ta, prima: „tip exhibitionist”.

    00
  20. Tanti Melania a cumparat subiectele de la Amzei, te rog frumos ;))

    00
  21. @zoso: melania incepuse – pe vremea cand ma stresam si eu prin filosofie – un doctorat. da, era un doctorat in filosofie pentru ca opinia dansei este ca nu-i ziarist mai bun ca ea asa ca unul in jurnalism nu o interesa.

    concluzionand: se presupune ca l-a citit si pe nietzsche si pe alti baietii din aceeasi divizie. problema insa nu e sa citesti si sa intelegi.

    00
  22. voiam sa spun: CI sa intelegi :)

    00
  23. Romania e in fundu gol de atata timp si nu s-a oripilat nimeni….ziaristi de rahat, strutocamile comuniostoide prinse in clisee de la Antipa.

    00
  24. Cristi Roman, ce tot spui acolo? Omu’ a scris „exchibitionist” si eu l-am corectat. Exhibitionist, exhibitionism, fara c. Stiu ca e o greseala foarte frecventa asta cu exchibitionist/eschibionist si ma deranjeaza. Simple as that.

    00
  25. mi-a scapat un „ti” acolo, de-abia m-am trezit.

    00
  26. Buttercup, eu nu ma luasem de „c”. Aici ai tu dreptate, evident, si ai vazut ca am scris si eu la fel.
    Eu ma luasem de terminatia cuvintului. „….ist” era corect in cazul lui, nu „….ism”, cum i-ai cerut tu.
    Hai ca ne-am incurcat:)))) Toate bune!

    00
  27. Nu am vazut tampenie mai mare de cand s-a scris povestea cu site-urile oficiale sparte, dar nimeni nu se uitase ca nu e adresa corecta.
    Cand am dat la Fisolofie se corectau lucrarile cuvant cu cuvant din carte, dupa sablon. Aia erau „adevaratii profesori”. Morala si conduita, pentru ca mai mult nu-i ducea capul ala comunist.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.