Apocalypto (2006)

Mel Gibson e un actor mare, iar eforturile lui regizorale au fost aplaudate de critici. Mie personal mi-a plăcut BraveHeart.

Apocalypto e un film bun. Multora nu o să le placă, pentru ca prezinta o parte urata a culturii „poporului soarelui”, dincolo de civilizatia cea mai luminata si mai inteligenta. Rudy Youngblood e un actor mare. Nu stiu nimic despre el, dar cu siguranta o sa ii urmaresc rolurile viitoare. Emotia transmisa, lupta lui, fuga prin padure, nevasta prizoniera cu doi copii, copiii care raman dincolo de rau ca sa aiba grija unii de altii, drumul prin oras, tatuajele. Gibson chiar a muncit ceva la filmul asta sa redea o imagine cat mai buna a vremurilor. Un rol bun face, de asemenea, si opozantul lui Jaguar Paw, nu i-am retinut numele. Un plus il reprezinta faptul ca u am avzut actori cunoscuti.

faze de cinematograf (contine spoiler): la sfarsit, pe plaja, 3 indieni, se vad niste corabii, vin conquistadorii. una in spatele meu intreaba „cine sunt astia”. raspunsul doct a venit prompt: „englezii”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Reactia unor englezi la iesirea din cinema: „Next time will better see a movie in english”. Ca si in „Patimile lui Hristos” mi se pare admirabil ca nu a folosit engleza ci limba „subiectilor”. Nu de alta dar cand aveam 8 ani ma intrebam de ce nemtii si rusii vorbesc engleza in filme.

    Filmul merita vazut mai ales de cei care credeau ca dupa BraveHeart, The Patriot si Signs nu mai e loc de un alt film in care iubirea unui tata/sot sa faca minuni.

    00
  2. Partea geniala dupa mine e folosirea „actorilor” total necunoscuti. Am pus ghilimele deoarece l-am vazut pe Gibson la o emisiune in care povestea cum lua oameni de pe strada, santiere ca sa joace acele roluri. Ii alegea dupa aspect. Interesant, mai ales la banii pe care ii castiga actorii pro in ziua de azi.

    trek, am corectat eu faza cu necunoscuti (zoso)

    00
  3. am avzut si eu filmul,sunt de acord ca multora n-o sa le placa,dar nu e nici cum spuneau unii „mai sangeros ca saw”.Contine destule faze urate,dar asta ad originalitate filmului,si desi pe parcursul lui,mi-am schimbat parerea din bine in rau de mai multe ori,la sfarsit,per total,mi s-a parut un film bun

    00
  4. venea chelsea sa faca un meci demonstrativ

    00
  5. E un film fain, chiar daca aduce a Rambo oleaca .

    00
  6. ai naibii englezi,au ajuns inainte spaniolilor in America. :P

    00
  7. mi s-a parut printre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima perioada

    intradevar farmecul filmului este accentuat de faptul ca nu se vb engleza , era prea sec altfel :)

    00
  8. ieri l-am vazut…

    ultima jumatate e cam exagerata :)

    00
  9. https://en.wikipedia.org/wiki/Apocalypto

    Nu e vorba de ????poporu soarelui????, sunt prezente elemente din toate civilizatiile care au poplat America de Sud.
    iar despre valoarea artistica…mie mi se pare o reconstituire gen Discovery cu buget urias.

    00
  10. ????cine sunt astia????. raspunsul doct a venit prompt: ????englezii????.
    Priveste jumatatea plina, bine ca nu erau „englejii”.

    00
  11. Un film mediocru. Pe cind si un film despre viata sociala a oamenilor din Epoca de Piatra???

    00
  12. tot filmul consta de fapt in paralela dintre disparitia acelor popoare si diparitia noastra..care se apropie cu asi destul de repezi(mayasii au facut scris calendarul doar pana in 2012!!!)desi toata lumea vorbeste despre acei tirani ca fiind mayasi,multe detalii duc la identificarea lor drept azteci)incercati sa nu mai catalogati acest film unul -istoric,sau mai rau:de actiune.!!!!incercati sa primti mesajul si sa vedeti dincolo de aceste imagini! iar pt cei care l-au catalogat drept un film mediocru… intorceti-va la filmele de duzina sau la telenovele…sunt sigura ca va transmit mai mult….

    00
  13. asa cum poezia „nu spune ce spune” si trebuie sa o comentam,sa-i descoperim tematica, MOTIVELE si procedeele prin care ele au fost sugerate…asa si un film bun ca acesta transmite un mesaj in spatele acestor secvente si un om(care nu poate considera mediocru acest film)trebuie sa-l identifice si sa-l treaca prin propriul filtru de gandire!chiar dak apocalypto intr-un dialect grec park inseamna reveltie(desi mel gibson l-a tradus „un nou inceput”-si asta intentionat) va asigur ca a fost ales drept titlu pt a ne duce cu gandul la apocalipsa!omul aduce apocalipsa, prin lupta pentru putere,pentru suprematie pentru dominare! nu intamplator au fost aceste popoare:mayas,aztec,incas,ominican sau care a vrut mel gibson sa-l contemple….aceste popoare au dainuit pe teritoriul AMERICII de s……..si cu asta am zis tot….deci cei care l-au numit mediocru…imi pare rau pt voi

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube