Mona, musca!

Mona Musca era musca…
Ce frumoasa e viata.
Hai cu dosarele lu Dinescu, Vadim, Gusa…

si in alte stiri…

O parte din echipajele Tarom refuza sa mai zboare in Israel, pentru ca asiguratorul companiei a micsorat valoarea politei de asigurare, de la 50.000 de euro la 2.000 de euro. Insotitorii nu vor sa mai plece in Israel, din cauza pericolelor mari.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. frate nu inteleg ce atata tevatura cu „colaborarea” asta cu securitatea. Pe atunci, daca vroiai sa ai o pozitie undeva, sau erai deja in una, automat trebuia sa colaborezi cu Securitatea. FFS, bunicamiu care era un amarat de sef de sectie la Electroaparataj a colaborat cu securitatea. Care pana mea e marea smecherie. Trebuia sa intrii in partid daca erai angajat la stat ( nu neaparat un muncitor de rand, ceva mai avansat ) trebuia sa mai „informezi” securistii despre aia si ailalta, in functie de domeniul tau. Da de aici si pana la marea tevatura care se face de cativa ani buni, e calu lunga. Eu daca as fi demnitar si m-ar intreba vreun reporter de chestia asta si as fi facut-o, as raspunde: Da, am avut dosar. Am „colaborat” cu securitatea. Asta trebuia sa faci, altfel nu se putea, erai inlocuit. So wtf is the problem ? Asta era viata atunci, trebuia sa te dai cu partidu daca vroiai sa urci. Daca nu si erai incapatanat, puteai chiar sa cobori. Like in, 6 feet under. Si atuncide ce cauta toata lumea sa para asa curata ? De ce atata ipocrizie ?

    00
  2. ok, implement some fucking EDIT function

    nu e calu, e cale…
    si pe undeva pe acolo lipseste un spatiu… whatever

    00
  3. hm, n-as zice ca e chiar asa. bunicii mei au fost exclusi din partid pt ca s-au casatorit in ziua cand a murit stalin. si cu toate astea bunicu a reusit sa ajunga director la intreprindere destul de mare/importanta. si nu, n-a avut pile pe „sus”, nu ma plimb acum cu bmw-u, nici macar un kkt de certificat de revolutionar nu si-a luat, desi a fost toata ziua pe strada in zilele alea, chiar in timisoara.
    ideea e ca se putea si fara sa fii de-al lor.

    00
  4. pmk, nu intelegi fiindca n-ai trait niciun razboi, in cazul asta, Razboiul Rece.

    De ce Franta si-a condamnat colaborationistii de-acu’ juma’ de secol, care s-au dat cu nemtii nazisti din Parisul sub ocupatie? Pentru ca orice societate trebuie sa-si elimine dejectiile tradatoare.

    Pentru ca 23 de milioane de romani erau terorizati de rapoartele facute de cateva zeci de mii de cartite. Gresit spus „toti, inclusiv bunica-tu”! sunt o proportie infima, cateva zeci de mii fata de restul. Iar Securitatea oricum avea fler pentru pe cei mai slabi de inger. Astia cedau si deveneau unelte umane perfecte; folosite in continuare si dupa ’89 de aceiasi papusari, fiindca aici e pericolul.

    pmk, acum tu iti dai cu parerea liber pe blogul lui zoso.
    Acum 20 de ani, din cauza terorii instaurate de Securitate, il banuiai pe zoso ca te toarna sau reciproc. Nu vorbe in vant, ascunse dupa un nick. Turnare cu subsemnat, parinti, adresa, formulare juridica, date, tot. Plus nume de acoperire.
    Dar, cel mai grav, fiindca aici intervine cinismul: daca tu inventai ceva in raportul tau, ca nu-ti placea moaca lui zoso, il puteai trimite direct sa moara sapand la Canal. Fara proces, ca Securitatea avea drept de ancheta penala, un bilet dus – vacanta pe viata la tarnacop. Alaturi de Coposu, cu norma de metri cubi sapati pe zi. Iar familia iti ramanea acasa, urmarita si terorizata.

    D-aia trebuie ne stim sobolanii. Si trecutul – ca sa nu ne trezim ca, dupa 2 generatii de uituci si de naivi ca tine, nepotii nostri se nasc in acelasi infern.

    00
  5. pmk, e o problema morala.

  6. Informatorii,sursele,rezidentii sau chiar
    colaboratorii organelor de securitate din
    motive temeinice,puteau sa aiba si…dosar de
    urmarire informativa,PRECUM SI INVERS. Asa ca……nu va lasati
    maniplati stimati politicieni si mai ales jurnalisti.
    Multe
    ,,surse???? erau din randul celor ,,cu aprobare”,
    adica a membrilor de partid.Grav si imoral este ca
    ,,sursele???? nu se stie cand pot fi cunoscute,poate
    niciodata.Periodic documentele ce le priveau au fost distruse.
    Toata aceasta ,,mineriada”, ,,dosariada”,
    este doar PARTIALA,nedreapta si
    chiar imorala.Sau se doreste doar o
    RAFUIALA POLITICA, vizand
    ici-colo anumite persoane cu asa
    zise ,,bube-n cap???? ori incomode.
    P.S. Romani BARBATI ,unde este
    onoarea,cavalerismul? De ce sa lapidam o
    FEMEIE,o mama,cand toata aceasta mizerie
    cu ,,dosariadele’ se va vedea ca are multiple
    valente,unele chiar de nebanuit? Ce spunea
    IISUS? ,,Sa arunce primul cu pietre cel ce se crede fara de pacat”!
    De unde atata ura romani,impotriva
    romanilor? Cat de pacatosi putem fi!
    SEMNEAZA,
    UN OM NACAJIT!

    00
  7. eu nu inteleg de ce nu le publica odata pe net si gata! se uita omu’ vede despre ala ca e asa si asa…isi formeaza singur o opinie, nu sa fie condus/influentat de marii cacati – formatori de opinie din „presa politica”

    00
  8. sa crape formatorii de opinie, marii guru ai natiunii care au crezut ca scapa de dosarele, si astia care au functii publice la parnaie cu ei ca au semnat declaratii pe propria raspundere ca nu au colaborat cu securitatea, deci puscaria lui Vadim are cu ce se umple :D

    00
  9. @cioclu
    Puscaria lui Vadim poate sa se umple cu dosu’ lu Vadim mai intai. Gizas.

    00
  10. pmk are partia dreptate. De ce?
    Pentru ca se bate mult toba dar nu se face absolut nimic concret. Nu sobolaneii din bloc care l-au turnat pe tata la Secu pentru ca-i vin cetateni straini in vizita sunt tinta. Aia era cunoscuti oricum, dupa Revolutie practic toata lumea din oras stia ce a facut fiecare dintre ei.
    Problema sunt jigodiile care au facut posibila aparitia si fucntionarea sistemului astuia. Aia trebuie anuntati public. Problema e ca si astazi mare parte sunt politruci, deci e cam greu.
    Asa ca, in final, e mult zgomot pentru (aproape) nimic.

    00
  11. @kod: daca le-ar publica pe net, ar da fiecaruia dintre noi libertatea sa-si formeze o parere. ori ei nu asta vor, nu e in interesul lor. ei vor sa ne formeze ei parerea. plus ca pe net cati ar ajunge sa vada dosarele? au acces la net ~15% dintre romani. din care peste jumatate sunt pusti pe care oricum nu-i intereseaza. asa, cu CNSAS-u’, pot ei sa ne zica ce vor, cine a fost sau nu turnator si ce-i mai rau pot s-o zica tuturor, nu doar celor cu acces la net.
    deci practic valoreaza tot 0 toata chestia asta, pt ca e clar ca sunt influentate politic voturile alea. deci, ca multe alte idei bune aplicate prost in romania si asta e facuta in asa fel sa dea mai multa putere unora… si sa-i tina sub papuc pe altii.

    00
  12. @klubber: Informatia odata ajunsa publica pe net o sa ajunga si in alte medii. Plus ca pe net e mult mai greu de oprit raspandirea informatiei. Un ziar il mai santajezi c-o treaba mica pe’acolo ca sa prezinte jumatate de adevar sau sa puna intr-o anumita lumina toata chestiunea. P’aici e mai greu.

    00
  13. in curand pun pariu ca dosarele sunt pe net, deci nu dureaza mai mult de 2 luni si sunt pe net, asta e evolutia problemelor de vreo 2 luni incoace si pun pariu ca SRI vegheaza la treaba asta si nu mai dureaza mult.

    PS: oricum la inceput le va cadea situl de 10 mii de ori va hi hacherit, va contine doar dosarele pe care SRI-ul vrea sa le dea, dar poate pana la urma o vom scoate la capat :D

    00
  14. v-au spalat creierii astia portocaliii
    securitatea a fost cel mai bun lucru posibil pe vremea lu ceasca, numai ca pus prost in practica. Doar ca idee era buna. Oricum a facut mai mult bine decat rau.
    CNSAS-ul o tine sus si tare ptr ca tre sa-si justifice salariile, nu ca ar fi fost cine stie ce problema.
    Si primu care a comentat se inseala amarnic. Nu trebuia sa fii in secu, ca sa te avanseze. Bunicu meu nu a fost, si l-au pus director de fabrica. Si nu orice fabrica. Una din cele mai mari din tara. Asa ca …

    00
  15. nu m-am nascut dupa 89
    vorbesc in cunostinta de cauza

    00
  16. emi, bati campii. Si rahatul e cel mai bun profiterol, dar nu stii tu sa-l apreciezi.
    Cam asa se traduce chestia spusa de tine.
    Dar cum probabil esti nascut DUPA Revolutie, e amuzant sa-ti dai cu parerea despre ceva despre care nu ai habar.

    00
  17. nu e vorba de ” a fii in securitate”
    oricine, inclusiv bunicu lu’ emi, care avea o anumita functie de raspundere, trebuia, direct sau indirect, sa furnizeze informatii despre anumite lucruri… asta nu il facea neaparat „securist”
    Imi vine greu sa cred ca puteai sa faci ceva si sa nu fii membru de partid. Am multe rude, una ce a avut chiar o functie Foarte mare intr-un anumit oras din Moldova. Pot sa zic ca am o idee despre cum statea treaba.
    Ideea e in felul urmator. De la un membru de partid cu dosar, care spune stiu eu ce despre angajati sau un cazul Monei Musca, despre studentii straini pe care ii invatza limba romana, pana la cei babani care inta-adevar au facut politie politica, care au bagat oameni in puscarie etc, e distanta mare. Mie nu imi place aceasta „generalizare” care se face. Gata, avea dosar la securitate. E fost „securist”. Hai cu pietrele !!
    FFS, uitati-va cine ne conduce tara, cine e in guvern. Ce faceau unele dintre „fosilele” astea politice care acuma au 50-60-70 de ani pe vremea lu ceasca ? De unde averi asa mari inainte de revolutie, de unde functii imediat dupa ’89? Acolo trebuie sa ne uitam. Si trebuie facuta clar o separare pe „clase” a celor cu „dosar la securitate”. Pe langa asta, dc se dau informatiile cu taraita ? Ce a facut CNSAS-ul in atatia ani ? Ce atata greutate ? Chiar credeti ca e asa transparenta treaba. Informatiile astea ies, sau mai degraba, sunt lasate sa iasa, la momentul considerat oportun de catre cei care trag firele.
    Hai sa nu mai punem botu la vrajeli

    00
  18. emi, in ce cunostinta de cauza vorbesti?
    Ca pe net toti sunt zmei

    00
  19. m-am nascut in 81, asa ca stiu ce vb
    am trait 8 ani in comunism
    hai, ca poate primii 4-5 ani nu-i mai tin minte, ca eram prea mic, dar din 85 stiu prea bine ce a fost
    atunci, ca si acum, numai inadaptatii nu puteau sa fie cinstiti. nu era greu sa fii cinstit, numai ca unii nu stiau ce e aia cinste.

    00
  20. rectific:
    inainte de 89 inadaptatii nu puteau fii cinstiti. De aia de-abia au asteptat revolutia, ca sa fure. Dupa 89 inadaptatii au devenit ceilalti, care nu stiu si nu vor stii sa fure (ca mine) si care au ajuns fututi in gura de toti ratatii de dinainte de 89.
    word.

    00
  21. Sunt necesare dosarele politicienilor pentru ca vom sti cine a mintit cand a declarat pe proprie raspundere ca nu a facut politie politica. Pentru ca
    un politician care ascunde asa ceva din trecutul sau e santajabil. Pentru ca nu poti vota un om care se vrea pe un piedestal cand el de fapt a fost un sobolan.
    Lucrurile merg asa greu la CNSAS pentru ca multi s-au opus, din motive lesne de inteles. Mai conteaza acum deconspirarea lor? Da, pentru ca inca nu am scapat de ei. Pentru ca inca ei ne conduc. Peste 20 de ani, probabil generatia nealterata va inlocui toti sobolanii in mod natural dar pana atunci e nevoie de el.
    Cat despre Mona Musca…..acuma incep sa inteleg de ce facea jocurile „apipii Basescu” din PNL. Pentru ca avea ceva de ascuns. La fel si Stolojan.
    Compromiterea Monei Musca e exemplul cel mai clar de dezmembrare politica cu ajutorul unui dosarel.
    Cat despre Vadim….e strigator la cer cum ultima lichea comunista, care a dat cu ciocul si a lins cururi poate sa fie convingator pentru ca vorbeste tare pentru unii.

    00
  22. Am uitat sa intreb: de unde naiba numele lui Dinescu in subtitlul articolului? El saracu, asa tampit cum e, a stat in arest la domiciliu si a refuzat sa semneze cu ei. Asta duce in derizoriu discutia, lucru pe care il vor unii si altii.

    00
  23. tu crezi ce zice „maneci suflecate”?

    00
  24. Tu crezi ce spune vadim?
    Scuza-ma, dar afirmatia ta, cum ca „securitatea a fost cel mai bun lucru posibil pe vremea lu ceasca” e ca si cum ai spune ca SS-ul a fost cel mai bun lucru de pe vremea lui Hitler.

    00
  25. nu pot vb de vremea aia, ptr ca nu am trait atunci
    daca ai peste 60 de ani, atunci si tu poti vb
    daca nu, atunci ai dreptul sa taci!

    00
  26. Te inseli…rolul fundamental al istoriei e de a nu repeta greselile celor dinainte. Daca nu pot spune ca Stalin este cel mai mare criminal din toate timpurile…ce rost mai are sa stim ca a existat?

    Oricum, nu cred ca esti un interlocutor prea inteligent, dupa ineptiile pe care le debitezi si nici exprimarea din final. Dupa ce mi-am aruncat privirea pe blogul tau, imi dau seama ca de fapt esti un putzoi blazat care vrea sa iasa in evidenta.
    Din pacate, oamenii ca tine ajung sa voteze.

    00
  27. vad ca tot nu taci
    din cauza ta au ajuns portocalii la putere
    nu mai am incredere in istorie
    incerc din mai multe surse sa-mi formez o opinie in privinta evenimentelor din trecut
    eu nu iau de-a gata tot ce mi se serveste de catre nenea ilici sau base
    nu pot sa spun cu siguranta ceva, daca nu am trait pe vremea aia. pot doar sa spun ca inclin sa cred ca … dar nu pot pune o pecete
    eu nu te-am jignit, domnule de dai pe-afara de inteligenta.

    00
  28. Cand cineva imi spune sa tac pentru ca nu vine cu argumente, reactionez asa. Imi cer scuze. Nu era cazul.
    Din pacate, nu pot fi de acord cu „din cauza ta, au ajuns portocalii la putere”. Au ajuns pentru ca „albastii” au facut varza totul. E vorba de alternanta la putere.
    Si istoricii tot din mai multe surse scriu cartile de istorie.
    In final, mi-ar placea ca dialogul asta sa fie fondat pe argumente, nu pe racnete. Numai bine!

    00
  29. Nu sunt conspiratii peste tot, nu toata istoria e rescrisa de ilici si base. Aflarea fostilor securisti va ridica valul de pe istoria recenta a Romaniei. Sunt niste surse, de care vorbesti la 27, foarte sincere si foarte clare. Ne vor ajuta pe tine, pe mine si pe altii sa stim cine este capabil sa ne reprezinte. Toate tarile ex-comuniste au trecut printr-un proces asemanator dar noi am ramas ultimii, din pacate. Abia aici sunt de vina ilicii si baseii din Romania.

    00
  30. Ideea e urmatoare: trebuia sa ai ceva creier in cap, ca sa fii cooptat in securitate. Nu orice prost ajungea acolo. Mai sunt si exceptii, adica au fost destepti care nu au colaborat, dar intotdeauna un prost nu avea ce cauta in securitate.
    Asa ca cine se lauda ca nu a colaborat, ori face parte din acel procent de 1% (exceptia), ori a fost un oligofren pe vremea impuscatului.

    00
  31. Nu, puteai fi si prost ca sa fi informator, sau cel putin naiv. Uite, securitatea recruta si copii de 13-14 ani si ii punea sa toarne ce zic colegii, parintii, ce bancuri despre regim au in ei, etc.

    00
  32. Chiar nu am ce sa mai spun. Un om vine cu dovezi, dosare clare de informatori recrutati din scoala si tie tot nu iti vine sa crezi. Daca imi vii cu contra argumente, putem discuta, dar linkul duce la un pamflet/stocareala care mie nu imi zice nimic. Da, asa faceau copiii, primeau note mai bune, treceau anu, luau bomboane. Oricum este vorba de copii care deja intrau la liceu.
    Eu chiar nu te inteleg, trebuie sa ai o logica, o idee dupa care faci afirmatiile astea, nu doar ca e prea SF sa fie adevarat.

    00
  33. ce naiv poti sa fii
    tu chiar crezi chestia asta?
    ca sa nu mai scriu zeci de propozitii, cu permisiunea lui zoso, iti dau un link cu parerea mea despre copiii si securitatea. Daca deranjeaza linkul, poti sa-l stergi zoso
    https://blogs.opera.com/news/

    00
  34. daca era adevarat, de ce nu s-a spus nimik timp de 16 ani?
    ce si-au zis ei: „Bai, noi castigam banii astia la CNSAS, dar tre sa si justificam castigul asta. Ia sa vedem ce sa mai inventam”.
    Daca mai auzeam macar o data in acesti 16 ani de faza cu copiii, o credeam.
    Acelasi lucru il face Vadim. Pe cei din jurul lui ii face cei mai mari destepti. Albi ca zapada. Dar, atunci cand unu vrea sa plece sau e dat afara, Vadim il face prost, handicapat si toate cele. Ani de zile nu a zis nimic. Brusc ii face prostii prostilor. Cine il crede?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.