Interceptarea convorbirilor in UE

Ministrii de Interne si Justitie ai tarilor membre UE au adoptat o hotarare prin care informatii legate de convorbirile telefonice si traficul Internet sa fie stocate pe o perioda de pana la doi ani.
Potrivit EUobserver, vor fi stocate numerele de telefon ale apelantului si ale destinatarului, data si locatiile convorbirii. Ministrii europeni au respins ideea de a aloca „fonduri” pentru viitoarele costuri pe care va trebui sa le suporte operatorii de telefonie. Problema va fi rezolvata in fiecare tara prin discutii intre guverne si operatorii de telefonie. Parlamentul European urmeaza sa fie de acord cu hotararea ministrilor europeni.

Jurnalul, 7 dec

nice, very nice!!!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

4 comentarii

  1. hah, pai ce se intampla la mine cand nu golesc private data vro doua saptamani, nu vreau sa stiu ce o sa fie la ei in calculatoarele alea :P

    00
  2. sugatori de cuc :|

    00
  3. @kod:
    Numerele de telefon -> cam 5-6 octeti fiecare
    Data -> 2 octeti MAXIM
    locatia -> sa zicem inca 2 octeti, desi nu cred ca are vreun operator 65535 de relee.
    Total, sa zicem 16 octeti per convorbire. Hai sa zicem 20, pentru rotunjire.
    Asta inseamna cam 240 de milioane de de inregistrari pe un DVD. Deci nu e dracu asa de negru…

    Cu internetul… daca se stocheaza doar adresele sursei, destinatiei, data si ora, tipul pachetului traficat si inca vreo cateva informatii, o sa fie ceva mai voluminos, da’ nu exagerat mai mult :)

    Problema e ce se intampla cu datele alea… sa nu stocheze mai mult decat au zis :(
    In cazul internetului daca se stocheaza doar sursa si destinatia, tu fiind unul din ei, daca apoi celalalt face ceva teoretic poti sa scapi…au fost cazuri in state de indivizi care au fost acuzati de download si au scapat invocand ca au avut computerul infectat cu backdooruri si ca nu ei au facut traficul.

    00
  4. pana sa ma bage la parnaie ca am facut un download mai e in Ro…mersi pt detaliile date, pretty interesting, da’ sincer nu cred ca in Romania exista infrastructura pentru asa ceva, cel putin in cazul internetului, in cazul telefoniei nu ma intereseaza asa mult, desi e o incalcare a privacy’ului

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube